Verwarming
Interieurarchitect
De woonkamer
De badkamer
Decoratie

Zehnder Charleston dé klassieker van de designradiatoren

Auteur: Zehnder

Efficiënte allrounder overtuigt door vorm, functie en comfort. Hoewel de tijd van de klassiek geribbelde radiatoren voorbij lijkt, blijft de Zehnder Charleston zich kranig verweren tegen de nieuwste trends, vooral dankzij zijn tijdloze en elegante uitzicht. Tachtig jaar nadat Zehnder de Charleston op de markt bracht, heeft de iconische radiator nog niks van zijn glans verloren. En hoewel er uiterlijk weinig is veranderd, is het productieproces wel geëvolueerd. Zo biedt de nieuwe laser- lastechnologie extra garanties wat kwaliteit en duurzaamheid betreft.

De Zehnder Charleston is maar één van de vele radiatoren uit het brede assortiment van Zehnder. Er is de Zehnder Charleston Bar om grote badkamers te verwarmen en de Zehnder Excelsior, dankzij een licht en verfijnd design geschikt voor het realiseren van individuele woonconcepten. Bij elk ontwerp legt Zehnder de nadruk op design, een duidelijke keuze volgens Bruno Cloet, sales manager bij de Zehnder-groep: “De vraag naar klassieke radiatoren neemt alleen maar af. Consumenten willen een radiator die specifiek bij hun woning past, of het nu een hoeve of een industriële loft is. Naast een groot aantal basisvormen bieden we tal van speciale uitvoeringen aan. Een gebogen radiator? Of een radiator in hoekvorm? Afgeschuind, als functionele scheidingswand of zelfs als trapleuning? Voor een radiator op maat ben je bij Zehnder aan het juiste adres”, verklaart Cloet.

Paneelradiatoren

Naast de kolomradiatoren zijn er ook verschillende paneelradiatoren. “Deze radiatoren hebben als voordeel dat ze voor voldoende efficiënte stralingswarmte kunnen zorgen. Door het neutrale karakter valt de paneelradiator niet op in het interieur”. Door de opkomst van vloerverwarming zit de radiatorenmarkt in een neerwaartse spiraal. In bouwprojecten wordt steeds vaker voor elektrische radiatoren gekozen met een duidelijke voorkeur voor lage temperatuur (LT)-radiatoren, vaak in combinatie met het installeren van zonnepanelen. Een laag energieverbruik is voor veel consumenten prioriteit nummer één. Ondanks de vele voordelen van radiatoren, zoals een langere levensduur en meer design-mogelijkheden, neemt de populariteit van convectoren alleen maar toe. Maar ook in dat segment biedt Zehnder binnenkort enkele interessante oplossingen aan.

Kleurenpallet

Ook qua kleuren merkt men bij Zehnder duidelijk een evolutie. “Waar vroeger steeds werd gekozen voor witte radiatoren hebben klanten nu de keus uit een veelvoud aan kleuren en afwerkingen. Naast de standaard witte kleur zijn er drie grote categorieën: natural, tonic en architectural met telkens verschillende mogelijkheden. Je kan het zo gek niet bedenken: violet, limoen, antraciet grijs, Pruisisch blauw, ingetogen of uitbundige kleuren, glanzend of mat, er is voor elk wat wils”, verduidelijkt Cloet. En er werd ook gedacht aan het gebruiksgemak. Zo is het perfect mogelijk om via de TimerMemo Bluetooth de radiator vanop afstand met een app te bedienen.

Lees meer over de Charleston van Zehnder. 

Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Charleston Bar

Zehnder

Zehnder Charleston Bar
Door het hoge vermogen van de Zehnder Charleston Bar wordt ook een grote badkamer aangenaam warm. Grote en kleine handdoeken trouwens ook. Dankzij de variabel monteerbare handdoekhouder zijn zij steeds binnen handbereik en voorverwarmd. Leverbaar in bijna alle kleuren en afwerkingen van de Zehnder kleurenkaart.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.
Zehnder Timia Verticaal

Zehnder

Zehnder Timia Verticaal
Perfecte symbiose van woonruimte en radiator. De nieuwe Zehnder Timia maakt indruk met zijn puristisch en onopvallend design, dat zich perfect integreert in elke leefruimte en zo het concept van de kamer op elegante wijze ondersteunt.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in