Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Ruimte besparen in de badkamer, doe je zo

Ruimte in de badkamer, hebben we dat niet allemaal te weinig? Ja, daarom geven we je in dit artikel enkele handige tips hoe je plaats kunt besparen in de badkamer. 

Vloerverwarming

Beginnen doen we bij de verwarming. Radiatoren nemen veel plaats in. Mijd ze dus in de badkamer. Wil je toch een radiator? Neem er dan ook eentje, die kan dienen als handdoekenrek. Zet je een gewone radiator? Hang er dan een tablet boven, dan heb je alsnog de ruimte er boven functioneel in gebruik.

Plaatsbesparende alternatieven zijn vloerverwarming en wandverwarming. Onze voorkeur gaat uit naar vloerverwarming. Het ondergrondse buizennet zorgt immers voor een aangename stralingswarmte, die zalig voelt aan de blote voeten. 

Lees ookWelke verwarming in de badkamer?

Kasten

Kasten nemen sowieso veel ruimte in. Zet je ze toch? Gebruik de kasten dan zo functioneel mogelijk. Zorg voor een goede indeling; zodat je de kasten maximaal kunt benutten.

Hoog vs. laag

Kies voor een hoge kast. Een lage kastje heeft geen zin, want deze gebruikt toch hetzelfde vloeroppervlak. In een hoge kast kun je tegen de deur nog een spiegel plakken. Dan moet je daar geen extra ruimte voor voorzien. 

Wastafel

Zonder een wastafel kun je niet in de badkamer, maar houd deze zo beperkt mogelijk. Verwerk de leidingen in een kastje, zo vallen ze niet op en heb je in het kastje weer extra plaats om iets weg te leggen. Hang boven de wastafel je spiegel.

Je vuilbak verwerken in het kastje van de wastafel is ook geen slecht idee. 

Bad vs. douche

Een bad pakt natuurlijk de meeste ruimte in de badkamer in. Schrap een bad en opteer daarom voor een douche. Wil je toch een bad? Plaats het dan nooit in het midden van de ruimte, maar altijd tegen de muur. Ook de douche moet je tegen de muur verwerken. Heb je echt weinig plaats? Kies dan voor een douche zonder deuren. Laat je muren functioneren als spatwanden. 

Lees ook

Auteur: Daan Slingers

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in