Aanbevolen partners

Zelfbouwmarkt logo
Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Radiator

Een radiator is een warmtewisselaar. Het apparaat geeft de warmte uit de vloeistof die erdoor stroomt af aan de lucht in zijn onmiddellijke omgeving. Een radiator kan vervaardigd zijn uit staal, aluminium of gietijzer.

Het apparaat heeft meer tijd nodig om op te warmen dan een convector omdat eerst het materiaal moet opwarmen om vervolgens de warmte aan de lucht af te geven.

Radiatoren bestaan in verschillende formaten en vormen. Er zijn horizontale en verticale modellen mogelijk en ook de afwerking van het front kan op verschillende manieren.

Werking radiator

Een radiator werkt deels volgens het stralingsprincipe, deels volgens het convectieprincipe. Warm water stroomt van boven naar beneden door de elementen van de radiator en warmt zo de langsstromende lucht op (convectie). De elementen warmen ook op door het warme water en stralen zo warmte af aan de omgeving. De warmteafgifte van de radiatoren in een woning wordt geregeld door een thermostaat of ruimte per ruimte gestuurd met thermostaatkranen.

Prijs

De prijs van een radiator is onder meer afhankelijk van het vermogen en het model.

Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.
Zehnder Timia Verticaal

Zehnder

Zehnder Timia Verticaal
Perfecte symbiose van woonruimte en radiator. De nieuwe Zehnder Timia maakt indruk met zijn puristisch en onopvallend design, dat zich perfect integreert in elke leefruimte en zo het concept van de kamer op elegante wijze ondersteunt.
Zehnder Ribbon

Zehnder

Zehnder Ribbon
Zoals een stalen lint die de badkamerradiator omhult: Zehnder Ribbon overtuigt door modern design met oog voor het praktische. Zijn verspringende balken zijn geïnspireerd op architecturale bouwwerken met verschillende lagen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in