Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Koopgids Baden en Douches

Bad, douche of volledige badkamer aan het zoeken? In onze koopgids voor baden en douches vind je heel wat badkamerproducten met hun prijs terug. Er bestaat zelfs een geluidssysteem voor muziek in bad!

Profielloze douchewanden

Een douche met zo weinig mogelijk onderhoud, dus niet te veel hoekjes en kantjes… een ideaal dat we allemaal wel willen. Aquaconcept
ontwikkelt profielloze en op maat gemaakte doucheconcepten van glas. Met StyleConcept heeft het Belgische douchemerk een glaspaneel ontwikkeld met een liftsysteem, waardoor de rubberen dichtingen niet over de douchevloer slepen. Toch blijft de waterdichtheid optimaal. Je kunt kiezen voor verschillende glasdiktes, voor verschillende manieren van bevestiging van de scharnieren. Bij een glasplaat van 8 mm verwerkt Aquaconcept de scharnieren in het glas, het ‘flat’ scharniersysteem. Het voordeel van deze verzonken scharnieren is dat je
de glazen douchewand met slechts één veeg van spons of raamwisser kunt reinigen.

Prijs douchewand: vanaf 799 euro, exclusief btw – De prijzen voor de standaardmaten uit de Xower doucheconcepten liggen een stukje lager.

Meer info: Aquaconcept 

Muziek in bad

Een geweldig snufje technologie in de badkamers voor muziekliefhebbers: Het Sound Wave geluidssysteem van Kaldewei maakt van het ligbad een waar klanklichaam. Of hoe je van je bad een akoestisch ligbad maakt. Het geluidssysteem bestaat uit een geluidstransducer, twee akoestische platen en een ontvanger, die aan de buitenkant van de badkuip aangebracht worden. Een ontvanger via bluetooth zorgt dat je favoriete muziek via gsm, pc of muziekinstallatie tot bij jou in bad geraakt. En zelfs onder water kun je de muziek horen en voelen. Een volledig nieuwe wellness-beleving voor de zintuigen.

Prijs geluidssysteem: 581 euro, bovenop de prijs van het Kaldewei-bad naar keuze. Exclusief btw.
Meer info: Kaldewei

Radiator met extra power

De nieuwe designradiator Duett heeft een mooi design en een groot vermogen in een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Kermi heeft de nieuwe radiator Duett ontworpen speciaal voor grote badkamers. Met zijn horizontale ronde buizen en zijn verticale rechthoekige verzamelbuizen heeft de radiator een tijdloos design.
De 2-rijige blokindeling van de verwarmingsbuizen is niet enkel een stijlelement, maar maakt het comfortabel ophangen of wegnemen van de handdoek mogelijk. In de gangbare afmetingen 1500x600mm biedt de radiator al ±1300W. Dat komt overeen met 65 % meer vermogen dan vergelijkbare designradiatoren. De Duett is dan ook ideaal om te combineren met lage temperatuurverwarming, zoals via warmtepompen. Beschikbaar in meerdere hoogtes en breedtes.

Prijs design radiator: vanaf 479 euro, afhankelijk van uitvoering, kleur, grootte… Exclusief btw.
Meer info: Kermi 

Krachtige douchestraal

Kies je straal, klik op de knop en geniet van je douche. Zo eenvoudig kan zalig douchen zijn. Zin in een verkwikkende massage? Of liever rustgevende regendruppels? Met de innovatieve Grohe Power&Soul-douches ligt alles binnen handbereik. De AquaDirect-knop verenigt geavanceerde techniek met topdesign. Vier toetsen op de douchekop voor vier aparte straalpatronen en nog eens zeven unieke mengpatronen. Deze functie tilt gepersonaliseerd douchen op een hoger niveau.

Voor elk moment van de dag, voor elke stemming en voor ieder gezinslid is er een perfect sproeipatroon beschikbaar: Voor ‘s ochtends zijn er twee stevige, krachtige stralen - een ronde massagestraal die wisselend breder en smaller wordt voor een echt stimulerend massage-effect en een krachtige jetstraal. ‘s Avonds kom je tot rust onder een ontspannende douche, met de strelende Rain-straal of met extra brede Rain O2-straal.

Prijzen Power&Soul douche: vanaf 85 euro voor de handdouche, prijs is afhankelijk van design, diameter van de douchekop en aantal stralen.
Meer info: Grohe 

Regendouche met wisselende stralen

De nieuwe hoofddouche Raindance Select van Hansgrohe is een vaste hoofddouche waarbij je met één druk op de knop wisselt tussen de verschillende soorten regenstralen. De kleine straaluitgangen produceren een krachtige regenstraal, waarmee je makkelijk shampoo uit je haar krijgt. De grotere openingen zorgen voor zachte, tintelende druppels. Het switchen tussen die twee stralen doe je door op de Select-knop te duwen in het midden van je hoofddouche. De Raindance Select E 300 3jet, met de nieuwe watervalstraal RainStream, bevat 12 individuele jets. Hierdoor heeft de zwaartekracht minder vat op de waterdruppels en blijft de straal bij het stromen op elk punt even breed, zonder op een puntje toe te lopen. Die straal activeer je ook dankzij een knop op je showertablet.

Prijs hoofddouche Raindance Select: vanaf 780 euro, exclusief btw.

Kei van een badmeubel

Een hele mooie badkamerserie is Pebbles van Van Marcke. Het bad en de lavabo kregen de naam Splash en hebben de vorm van een rivierkei. Die organische en ronde vormen contrasteren mooi met de vrij strakke kranen Iona die Van Marcke hier bij combineert. De kranen zijn eerder rechthoekig, hoewel de afgeronde hoeken het chroom een iets zachtere aanblik geven. Zowel de kraan voor het bad als die voor de opbouwwaskom hebben een mooie uitloop, waarbij het stromende water een beetje als een waterval in de waskom of het bad ‘valt’. Bad en waskom Splash zijn gemaakt van wit composiet en komen uit de Van Marcke Collection, net zoals de kranen Iona.

Prijs bad en lavabo: vanaf 620 euro voor de waskom Splash en vanaf 682 euro voor de 2-gats muurmengkraan Iona
Meer info: Van Marcke

Design douchegoot

ACO brengt met de Top Showerline een erg luxueuze douchegoot op de markt. De douchegoot heeft een hoogstaande, elektrolytisch gepolijste hoogglansafwerking in inox. Qua design kun je kiezen uit 10 roostervarianten, zoals de inox designroosters 'wave', 'quadrato', 'mix', 'pixel' en 'flag', de betegelbare 'tile'-versie, de volle 'solid'-variant en de afdekkingen in zwart, grijs of wit glas. Ongetwijfeld vind je de kleur en het design dat het beste in de inloopdouche van je dromen past. Bovendien zijn de gebruikte materialen zoals inox en glas de meest hygiënische materialen die er bestaan. Wij vallen in elk geval voor de afdekkingen in glas. Gecombineerd met ingebouwde ledverlichting geeft die inloopdouche van ACO onze badkamer een hele speciale gloed.

Prijs douchegoot: vanaf 477 euro voor de Top Showeroline luxe douchegoot met designrooster.
Meer info: ACO 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in