Badkamertrends

Gewijzigd op 9/10/2013 door Gretel Kerkhofs

De badkamer is onderhevig aan trends. We merken een trend op naar natuurlijke materialen, zoals hout en marmer. De badkamer loopt ook almaar vaker over in de andere ruimtes in het huis. Daarom mag je het bad 'aankleden' met tapijt. En het badkamermeubel mag net zo mooi zijn als de commode in de woonkamer. Laat je inspireren!

Onze badkamerspecialisten

 • Open badkamer van BurgbadDe badkamer is geëmancipeerd: van wit betegeld hokje naar een thuisspa om heerlijk te ontspannen. Na de open leefkeuken is het nu de beurt aan de open badkamer: om te ontspannen, alleen of samen. Burgbad ontwikkelde de rc40 speciaal voor open badkamers.
  © Perscentrumwonen
 • Een tapijt mag in de badkamerDe badkamer decoreren als verlenging van de woonkamer is een trend. Een tapijt hoort daar bij! JEE-O, bekend van de fraaie badkuipen en douches, ontwikkelde samen met Carpet Sign een tapijt voor op de tegelvloer. Want als de voeten warm zijn, is de rest van het lichaam dat ook.
  © Perscentrumwonen
 • De vrijstaande badkuip krijgt alle aandachtVrijstaande badkuipen in alle mogelijke materialen en vormen zijn een trend in de badkamer. Deze badkuip komt helemaal uit Bali en kreeg in Nederland een nieuw leven.
  © Perscentrumwonen
 • Badkamer in luxe hotel-sfeerTuk op de stijl van badkamers in luxe-hotels? Hier een voorbeeld van hoe je die stijl in je eigen badkamer introduceert: neutrale materialen zoals marmer en hout vormen de basis. Witte metrotegeltjes en een mooi, vaalblauwe muur maken het plaatje compleet.
  © Perscentrumwonen
 • Stijlvolle badkamer? Met aangepaste badproducten!Baden in stijl doe je ook met aangepaste badproducten. Niet alleen omdat je de geur zo lekker vindt of omdat ze simpelweg goed zijn, maar ook omwille van de mooie verpakking. Uitstallen van die badproducten mag best!
  © Perscentrumwonen
 • Badkamer met open wandrekjes in verschillende kleurenParfumflesjes en verzorgingsproducten in de badkamer zijn mooi genoeg om ze tentoon te stellen in de Edit Letterbox van het merk Not Only White. De Edit Letterbox is, zoals de naam al verraadt, geïnspireerd op de ouderwetse letterbak.
  © Perscentrumwonen
 • Badkamer in marmer en houtMarmer in de badkamer ouderwets? Ga weg! Marmer is weer helemaal terug van weg geweest. Marmo Spirito ontwierp een mooie badkamerreeks met losstaande waskommen in verschillende opstellingen. Ook het bad, de vloer en het tafelblad mogen van marmer zijn.
  © Perscentrumwonen
 • Badkamer meubel met kaptafel, waskom en spiegel in één.Agape komt voor de badkamer met een wandkast voor de wasbak die naadloos in de spiegel overloopt. Is het een kaptafel of een badmeubel? Wat maakt het uit wanneer het er zo mooi uitziet?
  © Perscentrumwonen
 • Ragrund zitmeubel dat ook handdoekrek is.Een badkamer heeft nood aan een zitmeubel. De stoel Ragrund van Ikea is tegelijk zitmeubel en handdoekrek. Mooi, apart en handig!
  © Ikea
 • Strak vormgegeven houten badDe badkamer mag ook gezellig zijn. Als je hout gebruikt, hoeft dat niet alleen voor de vloer of de meubels te zijn. Nendo voerde zijn collectie voor Bisazza Bagno grotendeels uit in larikshout, dat een warme gouden gloed heeft. Strakke vormen en toch gezellig!
  © Perscentrumwonen
 • Tegels met houtlook in de badkamerDe badkamer gezelliger maken met tegels? Klinkt contradictorisch, maar met de tegels van Surface Tiles kan het. De serie Timber Porcelain bevat porseleinen tegels met de look van hout. Gemakkelijk in onderhoud en met een warme touch.
  © Perscentrumwonen
 • Planthouder en bijzettafeltje in één.Grote ramen in de badkamer mogen weer. En dankzij dat vele daglicht kun je dus ook plantjes in de badkamer houden. De gatenplant, parapluplant, fijnbladige vingerplant, krulvaren en de sierasperge houden van vochtige badkamers. De Japanse ontwerper Nendo ontwierp een plantenpot die je tegelijkertijd ook als bijzettafel kunt gebruiken. Bij Bisazza Bagno.
  © Perscentrumwonen

Meer badkamers op ons Pinterest moodboard!

Folders over de badkamer

Meer informatie op de website van deze bedrijven