Aanbevolen partners

Zelfbouwmarkt logo
Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Voordelen van de warmtepomp

Met een warmtepomp haal je warmte uit de grond, het grondwater of de buitenlucht om je woning of sanitair water te verwarmen. Warmte, die gratis en overvloedig in de natuur ter beschikking is. Dat is meteen een eerste voordeel van het systeem. Viessmann zet ook andere troeven voor ons op een rijtje.

Energie is letterlijk en figuurlijk een hot issue. De eindigheid van de fossiele brandstoffen, de hoge prijzen en het CO2-bewustzijn motiveert de consument om te zoeken naar alternatieven. Mensen willen inzake energie meer zelfredzaam worden. De warmtepomp is dan een goed alternatief.

Milieuvriendelijk

Met een warmtepomp spaar je de fossiele brandstoffen als gas en olie uit en er komt nagenoeg geen CO2 meer in atmosfeer. Immers, je gebruikt enkel een kleine hoeveelheid elektriciteit om de warmtepomp te doen werken. Er bestaan al warmtepompen die tot vijfmaal meer warmte produceren dan ze stroom verbruiken. Dit wordt uitgedrukt in het COP (Coëfficiënt of performence)

Budgetvriendelijk

Een warmtepomp lijkt duurder dan een klassiek verwarmingssysteem vanwege de hogere installatiekost. Toch zullen de besparingen op termijn dit ruimschoots compenseren. Laat daarom gerust vooraf de terugverdientijd van je investering berekenen om tot dezelfde slotsom te komen. Bovendien zijn de diverse steunmaatregelen van de overheid zeker niet te onderschatten. Er worden nog altijd heel aantrekkelijke premies toegekend voor de installatie van een warmtepomp.

Meer dan een airco

Een warmtepomp kan instaan voor alle warmtebehoeftes, en dit voor nieuwbouw én renovatie, voor hoge en lage vermogens, voor woningverwarming én sanitair warm water. Op zijn eentje of in combinatie met je bestaande installatie zorgt de warmtepomp voor de totale warmteopbrengst in huis, ongeacht welk type vloer- of radiatorverwarming je hebt.

Beter voorkomen dan genezen

De installatie en afregeling van een warmtepompsysteem is het werk van een vakman. Voor je de installatie laat plaatsen, ga na je best even na of de installateur vertrouwd is met warmtepompen en laat je je vooral goed informeren over alle details van het systeem. Het gaat immers wel degelijk over een investering, die zichzelf ruim zal terugbetalen, op voorwaarde dat ze goed functioneert.


Partnerinfo

Viessmann Vitocal 300 A

Viessmann lanceerde in juni de Vitocal 300 A lucht-water warmtepomp, met een verdamper met grote oppervlakte, in een grotere behuizing. Op die manier komen ook bij lage buitentemperaturen de prestaties nooit in gevaar. De Vitocal 300 en 350A kunnen zowel binnen als buiten worden opgesteld.
Een verfijnd diagnosesysteem bewaakt continu het prestatierendement (COP) en het jaarrendement (SPF) en vertoont dit op de display. Zo blijft de eindgebruiker altijd op de hoogte van de zuinigheid van zijn warmtepomp.

Meer info:  Viessmann

Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.
Zehnder Timia Verticaal

Zehnder

Zehnder Timia Verticaal
Perfecte symbiose van woonruimte en radiator. De nieuwe Zehnder Timia maakt indruk met zijn puristisch en onopvallend design, dat zich perfect integreert in elke leefruimte en zo het concept van de kamer op elegante wijze ondersteunt.
Zehnder Ribbon

Zehnder

Zehnder Ribbon
Zoals een stalen lint die de badkamerradiator omhult: Zehnder Ribbon overtuigt door modern design met oog voor het praktische. Zijn verspringende balken zijn geïnspireerd op architecturale bouwwerken met verschillende lagen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in