Ventileren
Reportage

Hoe u het E-peil van een woning helpt verlagen.

Auteur: Zehnder

“Gebouwen moeten steeds energiezuiniger zijn. Daarom maakt Europa de eisen in de EPB-regelgeving de komende jaren alsmaar strenger. Noord Vastgoed besloot daar niet op te wachten en streeft nu al naar een lager E-peil dan vandaag de norm is.

Bij de bouw van een appartementsgebouw met 11 compacte appartementen in de dorpskern van Essen, was de belangrijkste eis op het gebied van ventilatie dan ook: een gezond binnenklimaat creëren met een ventilatiesysteem dat toelaat om het E-peil met verscheidene punten te doen dalen.”

Onze oplossing:

Alle appartementen werden uitgerust met het vraaggestuurde ventilatiesysteem C ComfoFan Opti-air van Zehnder. Deze unit zuigt de gebruikte lucht af uit de vochtige ruimtes, zoals badkamer en keuken, terwijl de verse lucht binnenkomt via ventilatieroosters in de droge ruimtes, zoals living en slaapkamers. Het systeem wordt aangestuurd door 'hygro-presence' sensoren in de natte ruimtes. Hierbij gebeurt de vochtsturing op basis van de absolute vochtigheid, niet de relatieve. Op die manier detecteert de sensor een stijgende vochtigheid meteen, onafhankelijk van een eventuele temperatuurstijging. Dankzij de constante luchtkwaliteitscontrole door de sensoren creëert de ComfoFan Opti-Air een gezond binnenklimaat met een minimaal energieverbruik. Er wordt ook niet meer lucht afgevoerd dan nodig, zodat warmteverliezen door overventilatie worden vermeden. Het maximale debiet van deze unit is afgestemd op het volume van de gemiddelde woning: tot zo'n 400 m3. Een grotere woning kan in zones ingedeeld worden, elk met hun eigen unit.

Meerwaarde:

Grote bedrijfszekerheid en ondersteuning

Architect “Het gebouw bestaat uit compacte appartementen – de oppervlakte varieert tussen pakweg 80 en 120 vierkante meter – met één of twee slaapkamers. De drie duplexappartementen hebben daarnaast nog ruimte onder het dak voor een eventuele extra kamer. Logischerwijs kregen de ventilatie-units een plek in de berging.” 

Zehnder ComfoAir PRO 300

Zehnder

Zehnder ComfoAir PRO 300
HRV-unit voor kleine tot middelgrote wooneenheden.
Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Charleston Bar

Zehnder

Zehnder Charleston Bar
Door het hoge vermogen van de Zehnder Charleston Bar wordt ook een grote badkamer aangenaam warm. Grote en kleine handdoeken trouwens ook. Dankzij de variabel monteerbare handdoekhouder zijn zij steeds binnen handbereik en voorverwarmd. Leverbaar in bijna alle kleuren en afwerkingen van de Zehnder kleurenkaart.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in