Ventileren

Welke invloed heeft een ventilatiesysteem D op mijn stroomverbruik?

Bij een systeem C wordt de lucht op natuurlijke wijze in het huis aangevoerd door middel van raamroosters. Deze lucht wordt in de winter niet voorverwarmd of in de zomer niet afgekoeld. Daardoor zal er in de winter harder gestookt moeten worden of in de zomer meer afgekoeld worden, wat een effect zal hebben op uw energiefactuur.

Bij een systeem D zorgt de warmtewisselaar er in de winter voor dat de warmte-energie van de afgevoerde binnenlucht uit de natte ruimtes wordt gerecupereerd en wordt overgedragen op de verse koude buitenlucht die in de droge ruimtes geblazen wordt. De ingebouwde modulerende bypass zorgt voor het omgekeerde in de zomer. De koelte van afgevoerde binnenlucht uit de natte ruimtes wordt overgedragen naar de warme buitenlucht die in de droge ruimtes wordt ingeblazen. Dat systeem zorgt voor een comfortabel binnenklimaat en een flinke besparing op de energiefactuur.

De ventilatie-units met systeem D van Zehnder realiseren met hun innovatieve technologieën de hoogste warmteterugwinning bij het laagste energieverbruik, wat zich vertaalt in het beste energielabel en een uitstekende energie-efficiëntie. De krachtige diamantvormige warmtewisselaar en de innovatieve modulerende bypass maken dus een maximale en intelligente warmte- en koudeterugwinning in alle seizoenen mogelijk.

Meer info op de website van Zehnder

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in