Verwarming

De nieuwe ecoTEC exclusive condensatiegaswandketel: duurzaam, geconnecteerd en toekomstgericht

In augustus brengt Vaillant 4 nieuwe ecoTEC exclusive modellen uit. Deze condensatiegaswandketels zijn de stilste op de markt en dragen net als hun voorgangers het Green iQ-label, dat voor duurzaamheid, energie-efficiëntie en doorgedreven connectiviteit staat. Bovenop een gloednieuw design zijn de gekende technologische hoogstandjes van de ecoTEC exclusive aangevuld met geavanceerde eigenschappen die vooruitkijken naar de toekomst.

Green iQ-label

De nieuwe ecoTEC exclusive geeft 4 opties: hij is beschikbaar als soloketel in 2 vermogens (VC 20 en VC 30) of als combiketel, ook in 2 vermogens (VCW 36 en VCW 43). Net als hun voorgangers dragen de nieuwe modellen het Green iQ-label. Dat staat voor duurzaamheid, energie-efficiëntie en doorgedreven connectiviteit. De ecoTEC exclusive mag zich bovendien de stilste op de markt noemen. Aan het hoge modulatiebereik van 1 tot 10 veranderde niks. Dit vermijdt frequente stop- en startcycli en verzekert buitengewoon verwarmingscomfort. Ook de extraCONDENS-technologie is nog steeds van toepassing bij de combiketels. Ze zorgt voor sanitair rendement dat andere combiketels met zo’n 8% overstijgt.

Intelligente gasadaptatietechnologie

Wel nieuw is de technologie die het mogelijk maakt om automatisch de lucht-gasmengeling te controleren. Dit is een bepalende eigenschap voor de toekomstgerichtheid van de ecoTEC exclusive, gezien de reële kans dat gasbronnen en -types in de toekomst steeds sterker zullen fluctueren. Een dicht bij de ontstekingselektrode geplaatste bewakingselektrode analyseert continu de gasverbranding om de luchtovermaat te optimaliseren, los van het type aardgas en de kwaliteit ervan. Dat komt het rendement, de energiezuinigheid en de levensduur van een ecoTEC exclusive-ketel sterk ten goede.

Vlottere interactie en meer informatie 2 / 3

Ook de interface is veranderd. De 3,5” touch screen display draagt dankzij een intuïtieve opbouw bij tot vlottere interactie en geeft veel meer informatie dan bij de oudere modellen. Naast een geïntegreerde installatie-assistent zorgen de tekstboodschappen in aanvulling op de codes eerst en vooral voor een soepele, nauwkeurige installatie. In een volgende fase vergemakkelijkt de bijkomende tekstuele informatie, die beschikbaar is in meerdere talen, het onderhoud en de bediening

Verfijnde hydraulische technologie

De hydraulische technologie is verfijnd met een pomp voor continue drukcontrole. Deze functionaliteit biedt veel meer flexibiliteit dan voorheen. Ze zorgt voor een precies, constant warmtecomfort zonder geluidsproductie, ongeacht het aantal thermostatische kranen die opengedraaid zijn. Tot slot maakt de pomp het makkelijker dan ooit om de installatie hydraulisch uit te balanceren, via een gratis app: de hydraulische evenwichtsassistent. De ultrasone debietmeter die zich voor de warmtewisselaar bevindt, biedt een dubbel voordeel. Enerzijds geeft hij een veel preciezer inzicht in het energieverbruik, anderzijds maakt hij een installatie zonder bypass mogelijk door het debiet in de ketel te monitoren en op peil te houden. Dat zorgt voor een verbeterd condensatie-effect. Kiezen tussen werkingsbeveiliging en efficiëntie is dus niet langer nodig.

In een oogwenk aangeklikt

Naar connectiviteitsmogelijkheden toe is een ecoTEC exclusive net zo goed klaar voor de toekomst. Om te beginnen is er zowel voor de integratie van de gratis meegeleverde internetmodule sensoNET gateway als van het basisstation voor de communicatie met een slimme sensoHOME of sensoCOMFORT thermostaat onderaan het toestel plaats voorzien. In een paar seconden zijn de modules ‘aangeklikt’ en ingeplugd in de ketel, waaruit ze meteen ook hun voeding halen. Nog tot eind december krijgt de installateur bij elke ecoTEC exclusive trouwens een gratis sensoCOMFORT VRC 720 weersafhankelijke regelaar meegeleverd.

Op weg naar digitale dienstverlening

Beide modules spelen al langer een belangrijke rol in de mogelijkheid tot bediening op afstand en monitoring van het energieverbruik (via de sensoAPP). Daarnaast openen ze de weg steeds breder naar de diverse digitale dienstverleningsopties die Vaillant voor installateurs en eindgebruikers ontwikkelt. Een app die de installateur meteen verwittigt bij fout- 3 / 3 meldingen zit nu al in de testeindfase, maar ook voor toepassingen die voorspellende waarschuwingen geven op basis van artificiële intelligentie en koppeling met controlesystemen zijn er concrete toekomstplannen. De sensoNET-module vervult ook meteen de rol van centrale besturing voor de ambiSENSE slimme thermostaatkoppen, die een individuele regeling per kamer mogelijk maken.

Nieuw, strak design

Tot slot kreeg de ecoTEC exclusive een aantrekkelijk, strak nieuw design. Het vlakke voorpaneel en bedieningsscherm met mooi geïntegreerde aanraakfuncties kan bij zowat elk interieur aansluiting vinden. Esthetisch laten de ecoTEC exclusive VC soloketels zich perfect combineren met de even nieuwe VIH Q 75/2 B warmwaterboiler, die een erg hoog warmwatercomfort kan verzekeren. De compactheid van de toestellen draagt bovendien bij tot installatie- en onderhoudsgemak.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in