Aanbevolen partners

Zelfbouwmarkt logo
Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Condensatieketel

Een condensatieketel is een verwarmingsketel die de warmte van de rookgassen (die vrijkomen bij verbranding) recupereert om het afgekoelde verwarmingswater opnieuw te verwarmen. Op die manier haalt een condensatieketel een rendement van 100% of meer.

Condensatieketel verbranding

  • Het gas in de ketel wordt verbrand voor de warmteproductie. Tijdens die verbranding komen rookgassen vrij.
  • De ketel gebruikt de warmte uit die rookgassen om via een warmtewisselaar het water dat van het verwarmingscircuit – radiatoren, vloerverwarming,… - terugkomt, voor te verwarmen.
  • Door de afkoeling van de rookgassen in de warmtewisselaar komt energie (warmte) vrij die aan het water van het verwarmingscircuit wordt overgedragen. De waterdamp in de rookgassen wordt hierdoor vloeibaar. Dit condenswater wordt afgevoerd naar de riolering.
  • Wanneer de verwarmingsketel in de kelder staat, is er een condenswaterpomp nodig om het condenswater af te voeren.
  • Om het hele verwarmingssysteem optimaal te laten renderen, wordt doorgaans gewerkt met een buitenvoeler.

Condensatieketel prijs

De prijs van een condensatieketel wordt bepaald door het vermogen, de gekozen brandstof, een al dan niet geïntegreerde boiler,… De goedkoopste modellen starten vanaf 2 500 euro, geïnstalleerd.

Condensatieketel op aardgas of stookolie

Onderhoud condensatieketel

Voor stookolieketels is een jaarlijks onderhoud wettelijk verplicht. Ketels op aardgas moeten om de twee jaar worden nagekeken.

Wat is een condensatieketel?

Meer weten over de condensatieketel, hoe een condensatieketel werkt? Lees ook deze artikels:
Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.
Zehnder Timia Verticaal

Zehnder

Zehnder Timia Verticaal
Perfecte symbiose van woonruimte en radiator. De nieuwe Zehnder Timia maakt indruk met zijn puristisch en onopvallend design, dat zich perfect integreert in elke leefruimte en zo het concept van de kamer op elegante wijze ondersteunt.
Zehnder Ribbon

Zehnder

Zehnder Ribbon
Zoals een stalen lint die de badkamerradiator omhult: Zehnder Ribbon overtuigt door modern design met oog voor het praktische. Zijn verspringende balken zijn geïnspireerd op architecturale bouwwerken met verschillende lagen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in