Binnenafwerking
De slaapkamer

Inrichting slaapkamer belangrijk voor betere nachtrust

Heb je moeite met slapen? De oorzaak daarvan kan liggen aan de inrichting van je slaapkamer. Misschien heb je er nog nooit over nagedacht, maar bepaalde onderdelen kunnen een goede nachtrust in de weg staan.

Tijd voor een andere inrichting

De slaapkamer is een van de belangrijkste ruimtes in je huis. Het is de plek waar je bij kan komen van een lange werkdag op kantoor en waar je in de weekenden rustig wakker kan worden. Maar wanneer je slecht slaapt heeft dat behoorlijk invloed op je gezondheid. Het kan zelfs zo erg zijn dat je iedere dag futloos met je zebra tas naar je werk vertrekt. Check daarom onderstaande tips en tover je slaapkamer om tot een sfeervolle en relaxte plek waar je helemaal op kan laden.

Kies rustgevende kleuren

Wist je dat kleuren invloed hebben op je nachtrust? Rood is bijvoorbeeld een energieke kleur en niet geschikt voor in de slaapkamer. Overweeg je toch rood kies dan in ieder geval voor donkerrood. Dat geeft een warme uitstraling, maar het beste is om te gaan voor neutrale kleuren. Ben je liefhebber van drukke behangetjes? Plaats het behang dan achter je bed, zodat je het niet ziet wanneer je erin ligt.

Plaats je bed in het midden van de kamer De plaats van het bed is een van de allerbelangrijkste dingen. Uit onderzoek blijkt dat je het beste slaapt wanneer je bed in het midden van de kamer staat. Heb je een hoofdbord? Zet dat dan tegen de muur, want zo maak je het beste gebruik van de ruimte.

Verberg elektronica

Kijk jij graag televisie op je slaapkamer? Geen goed idee. Het kan je nachtrust enorm verstoren. Het beste kan je al je elektronica uit de slaapkamer verwijderen of verbergen. Een televisie kan je bijvoorbeeld in de kast verbergen. Wil je dat echt niet overweeg dan om gebruik te maken van een slaapmasker. Elektronica geeft veel licht af en licht is niet goed voor je slaap. Een slaapkamer moet zo donker mogelijk zijn. Komt er veel licht van buiten? Koop dan verduisteringsgordijnen. En gebruik je je telefoon als wekker? Niet meer doen. Zo loop je het risico dat je telkens je telefoon gaat checken wanneer je niet meteen in slaap valt. Een telefoon zorgt voor veel onrust.

Kies de juiste decoratie

Een slaapkamer moet rust uitstralen, maar het moet geen saai geheel worden. Koop iets leuks voor aan de muur of zet een stoel met een leuk kussen erop in je slaapkamer. Het draagt bij aan de sfeer.

Geen rommel

Het ligt misschien voor de hand, maar zorg ervoor dat je in een opgeruimde slaapkamer slaapt. Dus laat absoluut geen rondslingerende kipling of MYOMY tas liggen, zelfs niet onder je bed. Rommel kan leiden tot stress en angst en dat gaat zelfs zo ver dat de spullen onder je bed ook opgeruimd moeten worden. Want zelfs al is het uit het zicht, je weet het wel en dus leidt het af.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in