Binnenafwerking

5 tips voor het opbergen van jassen en tassen (in de hal)

Iedere ouder zal het herkennen: als de kinderen uit school komen liggen de jassen en tassen overal verspreid. Rugzak in de gang, regenjas op de grond in de bijkeuken, spijkerjack over de bank. Dat kan anders. We geven vijf leuke ideeën om de boel lekker op te bergen. Marie Kondo like!

Je kunt je eraan ergeren of ervoor zorgen dat er een makkelijke opbergplek is waar iedereen zijn spullen, dus ook die business tas en de rugzak dames, kwijt kan. Een goed plan is het functioneel inrichten van de hal en de garderobe. Houd het praktisch en daarmee lekker opgeruimd en schoon. 

 1. Creëer een zo groot mogelijke garderobekast
  Dat kan een lage schoenenkast zijn, maar beter nog een hoge kast -tot aan het plafond- waar je werkelijk van alles in kwijt kunt. Zorg dat er legplanken en een hanggedeelte in gecreëerd worden. Daar kunnen zowel de jassen, schoenen als de rugzakken voor school en sport in opgeborgen worden. Wie de beschikking heeft over een bijkeuken kan ook daar zo’n kast creëren en aparte haken maken voor natte jassen en smerige tassen. 
 2. Bespaar ruimte met goede en stevige wandhaken
  Wandhaken zijn nodig voor het ophangen van jassen en tassen. Nu zijn er wandhaken te kust en te keur. Als je niet al te veel ruimte hebt is het belangrijk te kiezen voor ruimtebesparende exemplaren. Dus haken die niet te ver van de muur afkomen. Het neemt minder ruimte in beslag dan wanneer de jassen aan knaapjes dwars op de muur komen te hangen. Zorg wel voor stevige wandhaken want in een Eastpak rugzak kun je flink wat spullen kwijt en niet alles hoeft er iedere dag uitgehaald te worden. 
 3. Kies voor een verrijdbare kledingstang
  Kun je een losse kledingstang kwijt, zo eentje die stevig en -heel makkelijk- op wielen verplaatsbaar is, dan is dat ideaal voor in de hal. Daar kun je jassen en vesten aan kwijt en alle tassen kunnen er een plek krijgen. De schoudertassen aan een knaapje, de rugzakken eronder op een plateau. Ideaal! 
 4. Neem zo’n leuke ladder
  Het is een geinig meubilair en kan als extra opbergplek fungeren: een ladder. Maak je haken aan de sporten vast dan kan daar makkelijk een rugtas aan hangen. Zo’n ladder kun je in iedere hal wel kwijt. Zet deze niet te ver van de muur als je weinig ruimte hebt. Tip: zet hem dan even vast, dan kukelt deze niet naar voren en staat het stevig. 
 5. Het functionele klepbankje is top
  Een klepbank is een handig opbergmeubel en zitmeubel tegelijk. Je moet er wel een wat ruime hal voor hebben. Met zo’n bankje creëer je een leuk hoekje, je kunt er op zitten als je je schoenen aantrekt en in de klep passen alle mogelijke spullen waaronder al die rugtassen van de kinderen. Geef je het bankje dezelfde kleur als de wand dan valt deze daar mooi tegen weg.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in