Aanbevolen partners

NEWstairs
aliplast logo
arlu logo
Logo ILWA keukens
Forbo flooring
Binnenafwerking

Vijf manieren om kleur in huis te halen zónder je muren te schilderen

Woon je in een huurhuis en mag je geen muren schilderen, of kies je steeds de verkeerde kleur en moet je dan noodgedwongen een hele tijd op die muren staren? Muren schilderen is een eenvoudige manier om kleur in je interieur te brengen, maar wat mooi kan lijken in de verfpot of catalogus, is dat niet steeds in het echt. Gelukkig zijn er ook andere manieren voor een kleurrijke omgeving, de ene al wat ingrijpender dan de andere.


1. Kies voor kleurrijke meubels

Het moeten niet altijd witte, zwarte of grenen meubels zijn. Wat dacht je van rode stoelen bij je eettafel? Een blauwe buffetkast of een gele lederen zetel? In plaats van je muren een likje verf te geven, kan je ook oude meubels recycleren. Een eenvoudig houten meubel krijgt met wat lakverf meteen meer uitstraling. Zetels of stoelen lijken met een nieuwe overtrek dan weer zo goed als nieuw.


2. Decoreer met kleur

Kleurrijke accessoires aankopen is bij uitstek de meest gekozen manier om kleur binnen te brengen in een ruimte. Knallende gordijnen of een kleurrijk kunstwerk kunnen al heel wat teweeg brengen. Wil je vaak kunnen afwisselen, ga dan voor kussenslopen, gekleurde kaarsen of een opvallend tafellaken.

Maar ook zonder je portefeuille boven te halen, kan je al ingrijpen in je interieur: rangschik je boeken, cd’s en dvd’s volgens kleur en creëer een regenboog in je boekenkast of leg de magazines met de kleurrijkste covers op je koffietafel. Haal je fruit uit de koelkast of keuken en presenteer het in een mooie schaal.


3. Haal groen in huis

Niets brengt meer leven in een interieur dan een bos bloemen of wat planten. Wie geen groene vingers heeft, kiest voor een graslelie: die ontwikkelen het hele jaar door bloemstengels met witte, fragiele bloemetjes. Ook vaderplanten hebben weinig zorg nodig en komen in veel kleuren. En wie écht niet kan onthouden dat een plant water nodig heeft, kan altijd valse kopen.


4. Zie het licht

Ook met verlichting kan je kleurrijke sfeer creëeren. Je kunt kiezen voor gekleurde gloeilampen, maar je hebt bijvoorbeeld ook Philips LivingColors, sfeerverlichting waarvan de kleur te veranderen is. De lamp is makkelijk te bedienen met het kleurenwiel op de afstandbediening of via de automatische kleurwisseling met instelbare snelheid.

Imposanter is de Domus 100, een Italiaanse designvaas van een meter hoog. Alle twaalf kleuren komen vloeiend voorbij of je kiest met de afstandbediening voor een welbepaalde kleur. De vaas is gemaakt uit 100% polyethyleen en kan dus ook buiten in de tuin of op het terras geplaatst worden.


5. Schilder de vloer

Als je alle bovenstaande tips al eens geprobeerd heb, dan zit er niets anders op dan je vloer te schilderen. Wie het goed doet, kan van zijn houten vloer een echte eyecatcher maken. Enig minput: wie met naaldhakken over zijn vloer wil kunnen lopen zonder die te beschadigen, moet zeker 28 dagen wachten tot de verf is uitgehard.

Niet genoeg tijd, of misschien niet genoeg lef? Kies dan voor een groot kleurrijk tapijt.


Bron: De Standaard 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in