Aanbevolen partners

NEWstairs
aliplast logo
arlu logo
Logo ILWA keukens
Forbo flooring
Binnenafwerking

Trends voor de badkamer en keuken

Wie wil mee zijn met de nieuwste trends voor in de badkamer en de keuken, kan zich verdiepen in een nieuwe editie van Special Badkamers & Keukens. Habitos.be filterde voor zijn lezers al de meest opvallende nieuwigheden uit de 130 bladzijden: van een wijnbewaarkast met lades tot een douchecollectie van ontwerper Philippe Starck.


Klassiek fornuis met nieuwe technologie

Dat schijn soms kan bedriegen, wordt met de nieuwste fornuizen van Aga nogmaals duidelijk. Die kunnen immers uitgerust worden met het nieuwe AIMS-programma, waardoor de klassiek ogende fornuizen over de allernieuwste technologie beschikken. Dankzij AIMS kun je het energieverbruik van het fornuis overdag beperken door middel van een automatische slaapstand. Ook een vakantiestand is mogelijk.
Info: Aga


Wijnbewaarkast met laden

Toen het Noorse Norcool enkele jaren geleden uitpakte met de ladenkoelkast, was dat revolutionair. Het was immers nooit eerder gezien dat een koelkast met ruime en uitschuifbare laden voor de particuliere keuken op de markt kwam. Nu gaat het een stap verder met een gelijkaardige wijnbewaarkast van 80 cm breed, de Cave 55. De wijnbewaarkast met glazen deur en ledverlichting biedt plaats aan 55 flessen. De adviesprijs bedraagt 3 990 euro.
Info: Norcool, Adek


Authentieke espresso A Modo Mio

“I did it my way”, zong Frank Sinatra. Lavazza doet het op zijn Italiaans met A Modo Mio, een espressomachine die je in staat stelt om thuis een authentieke Italiaanse espresso te bereiden. Of je het nu sterk en smeuïg wilt of net zinnenstrelend zacht: het kan allemaal. Om het helemaal compleet te maken, heeft Lavazza vier bijbehorende capsules klaar met elk een bijzondere smaak. Het toestel is te verkrijgen vanaf 160 euro. Een doos met 16 capsules vanaf 5,19 euro.
Info: Lavazza A Modo Mio


Kranen die blinken als een ster

Wanneer een ster explodeert, licht die fel op. Dit fenomeen noemen sterrenkundigen een supernova. De gelijknamige kranenserie van Dornbracht laat dit lichteffect terugkeren in de verschillende reflecties van zijn omgeving. Vooral de markante geometrie van de uitloop en de bedieningselementen en het feit dat de kraan licht schuin naar voren staat, springen in het oog. Het hoogglanzende oppervlak maakt het helemaal af. De serie bestaat in totaal uit ongeveer zestig producten. Prijzen op aanvraag.
Info: Dorbracht


Vulkanisch baden

Ovale en zacht ergonomische vormen vormen de basis van het bad Napoli van Victoria & Albert Baths. Het bad is gemaakt van Quarrycast, een mengeling van vulkanisch gesteente en hars. Het is 1,9 meter lang, 0,85 meter breed en 47,5 cm diep. Het bad is bovendien een echte lichtgewicht, waardoor het in tal van woningen terecht kan. Wie dat wil, kan de buitenkant van het bad in een andere kleur verven. Adviesprijs: tussen 1 200 en 3 400 euro.
Info: Victoria & Albert Baths 


In de douche met Starck

Ontwerper Philippe Starck denkt al jaren mee over het design van verschillende producten van Hansgrohe. Nu heeft hij ook een complete douchecollectie ontworpen: de Axor Starck ShowerCollection, gebaseerd op almaar terugkerende modules van 12 op 12 cm. De ontegensprekelijke blikvanger uit de collectie is de Showerheaven, een luxueuze, vierkanten plafonddouche met een oppervlakte van bijna één vierkante meter. De Showerheaven is verkrijgbaar met zijden van 720 of 970 mm en met of zonder licht. De prijs start vanaf 5 500 euro.
Info: Hansgrohe

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in