Aanbevolen partners

NEWstairs
aliplast logo
arlu logo
Logo ILWA keukens
Forbo flooring
Binnenafwerking

Tegels: muurtegels of faiences

Tegels zijn decoratief en hygiënisch en bovendien makkelijk te onderhouden. Door de ruime keuze aan stijlen, kleuren en motieven passen muurtegels in elk interieur, van klassiek tot hedendaags. Bovendien gaan tegels lang mee, in elk geval langer dan behang, verf of stoffen muurbekleding.

Akoestisch dempen tegels het geluid niet, maar weerkaatsen ze het. Tegels isoleren ook nauwelijks. Tegen een koude muur zullen de tegels dan ook koud aanvoelen. Maar met de grote variatie aan kleuren en stijlen die vandaag beschikbaar is, kun je elke muur in eender welke kamer betegelen. Ook wat betreft kwaliteit en prijs betreft, heb je een enorme keuze. Stap daarom zeker eens een tegelhandel binnen.

Onze voorkeur voor muurtegels gaat uit naar mozaïekjes en Marokkaanse tegels voor een warm en authentiek effect. In de badkamer verkiezen we grote verticale tegels voor de douche en rondom het bad en de wastafel. Vooral omdat de muurbekleding daar tegen water en vocht moeten kunnen en tegels in de badkamer gewoon handig zijn.

Werkwijze & toepassing als muurbekleding

Muurtegels of faiences zijn meestal gebakken tegels met een dun laagje glazuur of email als bovenlaag. Vaak is hierin een versiering, kleur of motief verwerkt. Muurtegels bestaan in duizend variaties en in tientallen materialen. Habitos.be probeert je hieronder een summier overzicht te geven van wat er mogelijk is op het gebied van tegels als wandbekleding.

Muurtegels breng je best aan op een schone, droge en vlakke ondergrond. Oneffenheden moet je eerst wegwerken, voor het betegelen van de muur. Ook bij het uitzetten van de tegels is het belangrijk dat de hulplatten waterpas geplaatst worden. Misschien is het daarom handiger dat je een beroep doet op een ervaren tegelzetter.

Soorten tegels

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in