Aanbevolen partners

NEWstairs
aliplast logo
arlu logo
Logo ILWA keukens
Forbo flooring
Binnenafwerking

Op zoek naar een leuke trap? Doe inspiratie op

Zweven zonder afbraak

Treden die lijken te zweven. Het klinkt futuristisch, toch is het een veel gekozen traptype bij nieuwbouwwoningen. De draagstructuur van de trap wordt tegen de muur gemonteerd in de ruwbouwfase. Wanneer de muur afgewerkt wordt met pleister verdwijnt de draagstructuur uit het zicht, waardoor het lijkt alsof de treden één voor één aan de muur werden bevestigd.

Ook bij een renovatie kun je opteren voor een zwevende trap. Met deze ‘Wallclimber Wood’ van Genico vermijd je een grote verbouwing. Want in tegenstelling tot andere zwevende trappen wordt dit systeem geplaatst na het pleisteren en voor het schilderen van de muur.

Verkrijgbaar in verschillende houtsoorten.

Meer info: Genico

Creatieve trap

Bij het kiezen van een trap moet je rekening houden met de technische beperkingen en de beschikbare ruimte van jouw woning. Maar met een beetje creativiteit is alles mogelijk!

Hier werd het keukenmeubel geïntegreerd in de trap, zodat de bewoners niet moesten inboeten op kastruimte.

De metalen trap van Grillaert begint gewoon boven het keukenblad.
 
Meer info: Grillaert

Bescheiden trapverlichting

Om in het donker niet het gevaar te lopen dat je naast de treden stapt, kun je deze verlichten met geïntegreerde ledlampjes. Zo kun je veilig de trap belopen, zonder de volledige ruimte te moeten verlichten. In dit trapontwerp van DR-M geven piepkleine ledlampjes in het donker duidelijk aan waar de treden zich bevinden. Door hun bescheiden omvang vallen ze overdag haast niet op.

Tredeverlichting kan op verschillende manieren worden ingebouwd. Onder de treden, aan de zijkant of aan de voorkant van de treden.

Het enige waarop je moet letten is dat de lampjes op de treden gericht zijn in niet naar boven schijnen, want dan zullen ze je verblinden.
 
Meer infoDr-m
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in