Aanbevolen partners

NEWstairs
aliplast logo
arlu logo
Logo ILWA keukens
Forbo flooring
Binnenafwerking

Op innovatieve trappen lopen

Sinds vorige week ligt het magazine Compleet Wonen – trappen in de winkelrekken. De redactie zocht voor Habitos.be enkele innovatieve trapconcepten uit. We stellen ze kort aan u voor.

Multifunctionele trap

Soms is een trap meer dan alleen maar een trap. Zoals deze trap die Metallin & Tony Vercauteren Interieur realiseerden. De trap heeft er een tweede functie bijgekregen, namelijk die van zitbank. De onderste drie treden lopen door naast de trap en vormen een gezellig zitplekje. Veiligheid was ook een belangrijk punt voor de bewoners. Daarom werden er in de treden twee aluminium strips aangebracht. De eigenaars houden eveneens van design. Daarom kozen ze voor vrijstaande houten treden die wisselen van klemmingskant. Onderaan zijn de treden rechts geklemd, bovenaan zijn ze links geklemd.
Meer info: www.metallin.be

Knappe blikvanger

Een metalen trap met houten treden zien we wel vaker. Een houten trap met metalen treden is al zeldzamer. Deze trap van Luc Steels bewijst echter dat het kan. De treden zijn flinterdun en lijken erg breekbaar, maar schijn bedriegt. Het metaal heeft in zijn dunste vorm nog altijd dezelfde draagkracht als hout. De bruine kleur werd verkregen door het te roesten en te boenen. De houten trapboom en de handgreep zijn uit es. Het hout werd grijs gebeitst en gevernist.
Meer info: www.lucsteels.com

Vlammende trap

Trappen Demunster realiseerde deze ‘vlammende trap’. De trap is vervaardigd uit wengé, chocoladekleurig hout met een vlammend patroon dat een mooi geheel vormt met de muurkleur. Dankzij de zijdelingse verlichting rijst de trap als het ware op en dat zorgt voor een bijzonder, maar geslaagd effect. De treden zijn uitgevoerd in Z-vorm. Met het oog op een veilige beloopbaarheid werd tevens een ronde inox muurgreep met een diameter van 32 millimeter voorzien.
Meer info: www.trappendemunster.be

Ecologische trap

De zoektocht naar ecologische oplossingen voor thuis hebben ook hun toegang gevonden tot de wereld van trappen. Deze trap van Romaco is daar een illustratie van. De houten treden van de inox trapconstructie zijn immers vervaardigd uit rubberwood, de meest ecologisch vriendelijke houtsoort. De treden steken verder uit dan de trapconstructie zelf, waardoor een luchtig en deels zwevend effect ontstaat.
Meer info: www.romaco.be
 

Bron: Compleet Wonen - trappen - 2010

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in