Aanbevolen partners

NEWstairs
aliplast logo
arlu logo
Logo ILWA keukens
Forbo flooring
Binnenafwerking

Modieus gescheiden

Vandaag hebben heel wat leefruimtes ook een bureau of speelhoek voor de kinderen, is er in de logeerkamer een computerhoek of is de open keuken liefst niet altijd een open keuken. Want vaak zijn die aparte hoekjes en zeker de keuken niet altijd even opgeruimd, of wil je privacy. Er bestaan tegenwoordig ruimtescheidende wanden die mobiel zijn en nog mooi ogen ook.


 

Gebalanceerde afscheiding

Een opvallende X-structuur in roestvrij staal of geanodiseerd aluminium bespannen met een materiaal naar keuze: ballonzijde, Trevira CS, Soltis Maas gaas of brandvertragend en bedrukbaar Superlight. Dat is het basisidee achter de ‘X in balance’ van designer Gerald Wurz. De lichte scheidingswand is beschikbaar in een groot aantal standaardformaten of in maatwerk.
X in balance laat zich vooral opmerken door zijn grote keuze aan montagemogelijkheden: aan de muur, het plafond of op voet. Daardoor biedt het verplaatsbare kamerscherm heel wat mogelijkheden in het interieur. Het kan zelfs fungeren als raamdecoratie of zonwering. De spanpanelen schuiven over roestvrij stalen kabels, gespannen van wand tot wand. De onderwielen verzekeren een stabiele glijding van de panelen. Dat is essentieel voor de uiterst soepele verplaatsing van de ‘roomdivider’.
Meer info: www.novaform.com


Thuiskantoor naadloos in de woonkamer

De Buzzizone is de geknipte oplossing voor een woonkamerbureau. De scheidingswand biedt de nodige privacy en harmonieert bovendien perfect met je designbank en het hoogpolig tapijt dankzij de bekleding in ecovilt. De bekleding kreeg een verfijnde afwerking en is beschikbaar in een waaier aan zachte kleuren.
Je kan je bureau dus probleemloos wegstoppen achter de Buzzizone. Aan de werkplekzijde kan je to do lists, foto’s of belangrijke documenten op het vilt prikken. Gedaan dus met laptops, rondslingerende documenten en een lawaaierige printer in de salon. Met de Buzzizone kan je toch even apart in alle rust nog wat doorwerken in de gezelligste kamer van het huis zonder het contact met de andere huisgenoten te verliezen.
Meer info: www.buzzispace.com


Spel van licht en schaduw

De roomdivider Lightfacet van het jonge Eindhovense duo Bas van Leeuwen & Mireille Meijs (Bloomming) maakt het mogelijk om te spelen met licht en schaduw. De aaneengeschakelde diamantvormen van kunststof kunnen elk afzonderlijk geopend of gesloten worden. Dit laat toe de meest creatieve patronen in het scheidingselement te brengen.
De roomdivider kan ook als zonwering worden gebruikt. Het systeem is modulair opgevat. De minimumbreedte is 680 mm. Het paneel kan vervolgens verder worden uitgebreid in stappen van 340 mm, waardoor nagenoeg iedere gewenste maat bereikt wordt. Ook in de lengte kan in stappen van 195 mm gevarieerd worden tot een maximale lengte van 2 475 mm.
De Lightfacet wordt standaard in het wit geleverd, maar op vraag kan de roomdivider in iedere RAL-kleur worden geproduceerd.
Meer info: www.bloomming.nl.
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in