Aanbevolen partners

NEWstairs
aliplast logo
arlu logo
Logo ILWA keukens
Forbo flooring
Binnenafwerking

Metaal

Metaal is eigenlijk een algemene naam voor een groep van elementen met een aparte glans en het vermogen om warmte en elektriciteit te geleiden. De meeste bouwproducten van metaal, zijn van staal. Staal is een andere benaming voor metaal dat in hoogovens wordt gesmolten en bereid. Staal in je interieur, op je muur, kan voor mooie accenten zorgen.

Toepassing

Metaal in je interieur kan zorgen voor een extra strakke en industriële look. Als je daar van houdt, is staal in je interieur zeker het overwegen waard. Het geeft een koele indruk en is akoestisch minder dempend, maar dit kun je gedeeltelijk opvangen door elders in je interieur voor dempende materialen zoals hout, stoffen of tapijten te zorgen. Metaal isoleert ook niet.

Ondergrond voor metalen muurbekleding

Je zal de meeste metalen platen altijd op een dragende structuur moeten bevestigen. Zorg dus voor een goed skelet tussen een stevige muur en de metalen plaat. Werk je met grote oppervlakten als wandbekleding, laat dan de draagkracht van je muur berekenen en vraag een vakman om advies in verband met de bevestigingstechnieken. Misschien doe je ook voor de plaatsing best een beroep op een vakman, om zo ongelukken tijdens het bevestigen te vermijden.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in