Aanbevolen partners

NEWstairs
aliplast logo
arlu logo
Logo ILWA keukens
Forbo flooring
Binnenafwerking

Kaders en schilderijen zonder gaatjes tegen de muur

Hoe hang je snel een kader of schilderij op zonder de muur te beschadigen? Heel eenvoudig: met een ophangsysteem. Een professioneel ophangsysteem is bovendien niet langer exclusief voorbehouden voor galerijen of musea. Op de markt vind je al betaalbare oplossingen die eenvoudig te installeren zijn. Eentje hiervan is de click-rail van Artiteq.


Je kent dat gevoel wel. Je moet een schilderij of een fotokader ophangen maar je boort toch liever geen gaatje in de muur. Zeker niet wanneer de muur pas geschilderd is. Met een ophangsysteem hoeft dit allemaal niet meer. Een ophangrail is snel geïnstalleerd en in een handomdraai kan je kaders ophangen en wisselen. Door je schilderij of fotokaders nu en dan eens te wisselen, creëer je telkens een nieuwe sfeer in je leefruimte.


Click-Rail van Artiteq

De click-rail is één van de meest gebruikte rails om lijsten en kaders mee op te hangen. De click-rail heeft een standaardlengte van 200cm maar kan gemakkelijk verzaagd worden. Zo kan de volledige lengte van een muur van een rail voorzien worden. De rail bestaat in twee kleuren: een witte primer uitvoering en een gebrosseerde aluminium uitvoering. De primer uitvoering laat toe om de rail bijna onzichtbaar in het interieur te verwerken door hem in dezelfde kleur als de muur te schilderen.


Eenvoudig te installeren

De rail wordt aan de muur gemonteerd via click & connects. Dit zijn kunststof houdertjes die je vooraf aan de muur bevestigt en waarop de rail vastklikt. Deze click & connects zorgen er ook voor dat de verschillende rails altijd mooi aansluiten en op dezelfde hoogte hangen. Eenmaal de rail aan de muur hangt is het kinderspel om een schilderij of fotokader op te hangen.

Eerst klik je een ophangdraad vast in de rail. Deze ophangdraden bestaan in verschillende lengtes en kunnen op gelijk welke plaats in de rail geschoven worden. Het is dus niet nodig om ze vanaf de zijkant van de rail te schuiven. Vervolgens dien je enkel nog een haakje aan de ophangdraad te bevestigen. Er bestaan verschillende haakjes afhankelijk van het gewicht van de kader die moet opgehangen worden. Eenmaal dit is gebeurd, hoef je enkel nog je schilderij of fotokader aan dit haakje te hangen.


Specificaties

  • De click-rail is beschikbaar in een witte of aluminium uitvoering
  • De witte click-rail is overschilderbaar (ook wel primer genoemd)
  • De click-rail kan 20kg per lopende meter dragen.

Meer info: Acaza.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in