Glas als architectuur: innovatieve glastegels

Gewijzigd op 16/01/2013 door Daan Slingers

Glastegels
© Verhaert en co
Verhaert & Co – een van de toonaangevende leveranciers van glastegels in ons land – pakt uit met twee vernieuwende toepassingen van glastegels en – panelen.


Met de designglastegels Pegasus van Vetroarredo speelt Verhaert & Co optimaal in op de trend van doorlopende glaswanden. Doordat de buitenrand van deze glastegels verder uitsteekt – 6 mm in plaats van 2 mm – kan de voeg teruggebracht worden tot 2 mm. Het gevolg is één groot glasvlak zonder zichtbare onderbrekingen.

De glastegels hebben de gebruikelijke standaardafmetingen (19*9 cm) en garanderen een even stabiele structuur al bij dikkere voegen. De vormgeving van de ruggen van de tegels is immers zo uitgekiend dat bij het monteren een ‘kamer’ ontstaat met een aanzienlijk volume. Zo kan er meer dan voldoende mortelspecie worden gestort om de stabiliteit van de constructie te verzekeren. Pegasus van Vetroarredo is verkrijgbaar in gewolkte of doorzichtige structuur, met verschillende uitzichten: gesatineerd, gemetalliseerd of gekleurd (tien kleuren)

Mirror: voor een schitterend lichteffect
De in ‘mirror’ uitgevoerde glastegels kaatsen net zoals een spiegel het invallende licht aan de binnenzijde terug. Daardoor wordt een speciaal lichteffect gecreëerd, met heel wat creatieve interieurmogelijkheden tot gevolg. Dit spiegeleffect heeft de mirror-glastegel te danken aan zijn zilvergeverfde zijkant. Normaal gezien zijn deze zijkanten wit, voor een onzichtbare hechting en helderdere tegels. Het laagje zilververf - dat bovendien wordt beschermd door een rubbercoating – voorkomt ook ongewenste lichtinval. Het volledige kleurenpalet van het designgamma Pegasus van Vetroarredo is leverbaar in de gloednieuwe ‘mirror’-uitvoering.

Meer informatie: Verhaert.be

Folders over binnenafwerking