Aanbevolen partners

NEWstairs
aliplast logo
arlu logo
Logo ILWA keukens
Forbo flooring
Binnenafwerking

Glas als architectuur: innovatieve glastegels

Verhaert & Co – een van de toonaangevende leveranciers van glastegels in ons land – pakt uit met twee vernieuwende toepassingen van glastegels en – panelen.


Met de designglastegels Pegasus van Vetroarredo speelt Verhaert & Co optimaal in op de trend van doorlopende glaswanden. Doordat de buitenrand van deze glastegels verder uitsteekt – 6 mm in plaats van 2 mm – kan de voeg teruggebracht worden tot 2 mm. Het gevolg is één groot glasvlak zonder zichtbare onderbrekingen.

De glastegels hebben de gebruikelijke standaardafmetingen (19*9 cm) en garanderen een even stabiele structuur al bij dikkere voegen. De vormgeving van de ruggen van de tegels is immers zo uitgekiend dat bij het monteren een ‘kamer’ ontstaat met een aanzienlijk volume. Zo kan er meer dan voldoende mortelspecie worden gestort om de stabiliteit van de constructie te verzekeren. Pegasus van Vetroarredo is verkrijgbaar in gewolkte of doorzichtige structuur, met verschillende uitzichten: gesatineerd, gemetalliseerd of gekleurd (tien kleuren)

Mirror: voor een schitterend lichteffect
De in ‘mirror’ uitgevoerde glastegels kaatsen net zoals een spiegel het invallende licht aan de binnenzijde terug. Daardoor wordt een speciaal lichteffect gecreëerd, met heel wat creatieve interieurmogelijkheden tot gevolg. Dit spiegeleffect heeft de mirror-glastegel te danken aan zijn zilvergeverfde zijkant. Normaal gezien zijn deze zijkanten wit, voor een onzichtbare hechting en helderdere tegels. Het laagje zilververf - dat bovendien wordt beschermd door een rubbercoating – voorkomt ook ongewenste lichtinval. Het volledige kleurenpalet van het designgamma Pegasus van Vetroarredo is leverbaar in de gloednieuwe ‘mirror’-uitvoering.

Meer informatie: Verhaert.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in