Aanbevolen partners

NEWstairs
aliplast logo
arlu logo
Logo ILWA keukens
Forbo flooring
Binnenafwerking

Glas

Het gebruik van glas als wandbekleding biedt ongekende esthetische mogelijkheden. Op vlak van vorm en structuur is er immers heel wat mogelijk. Het vormt daardoor een prachtig alternatief voor andere materialen. Minpunt is dat glas zich minder gemakkelijk laat verwerken.
Materiaal
Glas is een mengsel van 70% zand (silicium) met kalk en soda dat wordt verhit tot een vloeistof en vervolgens in een bad van gesmolten tin wordt afgekoeld tot glasbladen (floatglas of vlakglas).
Voor wandbekleding wordt gelaagd of gehard glas gebruikt.

Een glaswand wordt vaak gebruikt als achterwand bij de kookplaat (let op voor breuk door te hoge temperaturen) of als douchewand. Het grote voordeel hierbij is het ontbreken van naden.

Maar glas kan even goed gebruikt worden als accentwand in een ruimte. Heel dankbaar hierbij zijn de mogelijkheden om de structuur, de kleur,… van het glas naar eigen wens aan te passen. Vandaag kan je zelfs een afbeelding op het glas laten printen of LED-verlichting laten integreren.

Werkwijze

Het glas wordt tegen de wand gekleefd.

Kwaliteiten

  • Onderhoudsvriendelijk omdat het ongevoelig is voor vocht of vuil
  • Verkleurt niet door UV-straling

Nadelen

  • Glas is moeilijk te verwerken: openingen voor stopcontacten, leidingen,… moeten bij de productie al exact worden bepaald bij het gebruik van gehard glas.
  • Door dit maatwerk is er een zekere wachttijd (6-tal weken)

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in