Aanbevolen partners

NEWstairs
aliplast logo
arlu logo
Logo ILWA keukens
Forbo flooring
Binnenafwerking

Frisse en felle kleuren centraal in Roman Shades van Luxaflex

Vouwgordijnen gezocht voor een mooie raambekleding? Speels, spannend en superflexibel is de nieuwste collectie vouwgordijnen van Luxaflex. Met een ruime keuze van stoffen in een waaier van kleuren en evenveel stijlen stel je zo je persoonlijk vouwgordijn samen. Wat meer kleur in je interieur? Of een frivool accent hier en daar? Met Roman Shades van Luxaflex zit niemand voortaan nog verlegen om frisse ideeën. 

Stoffen en kleuren

Meer dan 240 verschillende stoffen telt de collectie vouwgordijnen Roman Shades. Bij de samenstelling van die collectie vouwgordijnen staan drie kernwaarden centraal: structuur, design en kwaliteit. Het resultaat zijn eigentijdse, soepel vallende stoffen in verschillende transparanties en met verrassende designs. Blikvangers zijn de nieuwe burn-outstoffen en de streepdessins met hun opvallende kleur en structuur. Daarnaast omvat Roman Shades ook meer ingetogen basic stoffen, in zachte linnen- of markante katoenstructuren.

Zijden vouwgordijnen

Helemaal nieuw en exclusief zijn de 100% zijden stoffen: van stoere, ruwe zijde met een prachtige volle structuur tot zachte, glanzende zijde in uni of streeppatroon. Wat je ook verkiest, alle zijden stoffen worden altijd gevoerd met een kleurgecoördineerde stof en afgewerkt met een volant aan de onderzijde. 

Alvast eindeloos zijn de kleurcombinaties in Roman Shades: van klassieke neutrale tinten tot felle, zomerse kleuren zoals limoengroen, turkoois, fuchsia en oranje. Een leuke uitdaging alleszins om zelf je vouwgordijn op maat samen te stellen – of je nu een modern, neutraal linneneffect verkiest, van een traditionele jacquard houdt of wat eigenzinniger voor een gedurfd design gaat.

Vouwgordijnen in vijf stijlen

De vouwgordijnen Roman Shades zijn er in vijf stijlmodellen: Visia en Bandino (romantisch en zacht, zonder baleinen), Ballina Voor, Ballina Achter en Linea (opties met baleinen voor een afgewerkte, moderne look).

Visia, uitgevoerd zonder baleinen, is een vlak vouwgordijn waarbij de dessins mooi doorlopen en de optrekkoorden aan de achterkant door kleine ringetjes geleid worden. Het speelse effect van het vouwgordijn komt het best tot zijn recht bij de keuze voor een soepel vallende stof. Visia zorgt voor een romantisch, beetje nonchalant accent. Idem voor Bandino, met een eenvoudige verticale belijning. Aan de achterkant van het vouwgordijn is een transparante lussenband opgestikt die de optrekkoorden
geleidt.

Het model Ballina Voor is uitgevoerd met ronde aluminium baleinen die aan de voorkant van de stof door tunnels lopen. Dessins of streepstoffen vormen geen enkel probleem, want het patroon van de stof loopt mooi door. Zoals de naam doet vermoeden lopen de ronde aluminium baleinen bij Ballina Achter aan de achterkant door tunnels. Het vouwgordijn wordt extra mooi wanneer je deze tunnels laat afwerken met een koordbies in een bijpassende of net contrasterende kleur. Ideaal voor uni stoffen.

Linea, tot slot, tekent voor een bijzonder exclusieve uitvoering met brede, platte aluminium baleinen. Aan de achterkant van het vouwgordijn worden losse tunnels opgestikt van dezelfde stof als het vouwgordijn. De stof aan de voorkant blijft dus één knap geheel waarbij de baleinen voor een strakke en krachtige look zorgen. Vooral bij transparante streepstoffen en dessins kan je rekenen op een uiterst exclusieve sfeer.

Decoratie vouwgordijnen

Luxaflex is niet voor niets pionier in raambekleding. Roman Shades biedt dan ook de exclusieve mogelijkheid om je vouwgordijn decoratief af te werken. Voorbeeld van een creatieve oplossing is de afwerking met knoopsluiting. Deze wordt toegepast op een model met volant (een extra strook onderaan) en op het vouwgordijn gestikt, waardoor het lijkt of de volant aan het vouwgordijn is geknoopt.

Een andere decoratieve afwerking is om met de baleinen een koordbies mee te laten stikken, bijvoorbeeld in romantisch chenille of modern suede.

 Voor deze decoratieve afwerking beschikt Luxaflex over de nieuwste technieken. Zo wordt een zoom, indien mogelijk, blind gestikt waardoor het vouwgordijn extra mooi oogt. En bij vouwgordijnen met baleinen wordt de afstand tussen de baleinen aangepast aan de hoogte van het gordijn. Dat Luxaflex altijd kwaliteit vooropstelt, blijkt uit tal van details. De bedieningskoorden van het vouwgordijn zijn bijvoorbeeld aan de onderzijde voorzien van een speciaal voor Luxaflex ontwikkeld koordhaakje, waardoor de stof gemakkelijk van het bedieningssysteem kan worden gehaald.

Kussensloopmethode

Verder worden de vouwgordijnen van Roman Shades gevoerd volgens de zogenaamde kussensloopmethode – waarbij ook de achterkant van het vouwgordijn één mooi geheel vormt. De voering wordt standaard kleurgecoördineerd geleverd. Voor een extra mooie afwerking en bescherming van de stof kan je het vouwgordijn laten uitvoeren met een volant aan de onderzijde.

Meer info: www.luxaflex.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in