Aanbevolen partners

NEWstairs
aliplast logo
arlu logo
Logo ILWA keukens
Forbo flooring
Binnenafwerking

Figuurglas met sprankelende bubbels

Het nieuwe SGG Master-Shine figuurglas van Saint-Gobain Glass zorgt voor een glanzend samenspel tussen materie en licht. De heldere belletjes op de matte ondergrond maken van dit glas een nog nooit vertoond materiaal, dat een vernieuwende impuls kan geven aan tal van interieurs.


Ontwerpwedstrijd

SGG Master-Shine is het resultaat van meerdere trendonderzoeken en een ontwerpwedstrijd. In de eindfase van deze wedstrijd zijn zes modellen van bekende ontwerpers Europa rondgegaan. Het nieuwe effect SGG Master-Shine van ontwerpstudio Savinel & Rozé werd unaniem tot winnaar verkozen.
De belletjes in het glas lijken van dichtbij tot leven te komen onder invloed van het licht. Van op afstand laat het materiaal het licht door om de ruimte te verlichten, maar het weet tegelijk nieuwsgierige blikken buiten te houden.


Geen nieuwsgierige blikken

Met meer dan tien jaar ervaring in de bewerking van glas en kristal bij de firma Baccarat heeft ontwerpstudio Savinel & Rozé al blijk gegeven van durf en creativiteit. Gilles Rozé en Yves Savinel wilden “het glas niet langer vanuit een geometrisch oogpunt bekijken, maar meer werken vanuit het materiaal. Daarom hebben we ons gericht op de visuele effecten, zodat de glanseffecten vanuit alle hoeken zouden worden geaccentueerd en het matte aspect zou blijven bestaan om nieuwsgierige blikken buiten te houden.” Met SGG Master-Shine hebben de ontwerpers een glanzend en geraffineerd samenspel tussen materie en licht weten neer te zetten.


Vele toepassingen

Als elegant figuurglas onderscheidt SGG Master-Shine zich door zijn zachte uitstraling en zijn optimale lichtinval, die het glas een zeer eigentijdse uitstraling geven. Het glas past naadloos in alle woon- en werkomgevingen (kantoren, winkels, hotels en restaurants) en heeft ontelbare toepassingen: scheidingswanden, deuren, meubilair, leggers, douche- of badwanden, balustrades, balkonafscheidingen, traptreden, enz.
SGG Master-Shine leent zich om te worden gehard en gelaagd, zodat het onder alle omstandigheden aan de veiligheidseisen voldoet. Bovendien kan het in dubbelglas worden gemonteerd om een optimale warmte-isolatie te combineren met de nodige privacy.

Info: Saint-Gobain Glass 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in