Aanbevolen partners

aliplast logo
Zelfbouwmarkt logo
Logo ILWA keukens
Logo Nordex
Forbo flooring
Colora
Binnenafwerking

Een andere kijk op de trap

De trap krijgt vandaag almaar vaker een plaats in de leefruimte en is daar een ware blikvanger. Dat vertaalt zich in heel wat fraai en nieuw design voor de trap. Een preview uit Compleet Wonen Trappen.

Zacht en van staal

Metaal heeft de reputatie een koel materiaal te zijn, maar met deze witte trap bewijst DR-M dat het ook anders kan. Dankzij de ingebouwde akoestische demping kun je de trap geruisloos op- en aflopen. Hoewel de treden lichtjes afgerond zijn om de veiligheid te verhogen, raken ze niet aan het strakke karakter. De opvallende witte kleur – tot stand gekomen door middel van een lak met epoxy poedercoating – zorgt samen met de glazen wand voor een serene uitstraling. Die glazen wand loopt door tot op de zolderverdieping.
Meer info: www.dr-m.be

Brute natuurkracht

Trappenmakerij Steels bewijst dat er in een hedendaagse wereld nog altijd meer dan voldoende ruimte is voor een stukje puur ambacht. Deze massieve balkentrap is daar het exponent van. Deze is volledig opgebouwd uit bruut geschaafde eiken balken. De neuzen werden eerst met een ouderwets trekmes gesneden om nadien de balken manueel fijn te schuren. Samen met de eenvoudige vierkante spijlen sorteert de trap zowel in moderne als in landelijke woningen een bijzonder back-to-basicseffect.
Meer info: www.theartofstairs.be

Harmonie met staal en hout

Dat twee totaal verschillende materialen elkaar kunnen versterken, is al langer bekend. Deze rechte steektrap met bordessen van Metaalwerken De Kooning is daar een schoolvoorbeeld van. De in RAL-kleur 7021 gepoedercoate stalen constructie geeft de trap een strakke uitstraling, maar de houten treden – uitgevoerd in geolied eikenhout – zorgen voor een warme toets en voor een zacht geluid bij het traplopen. Mooie details zijn de handgreep en verticale staanders van platte metalen staven (40 x 10 mm) in combinatie met de drie ronde tussenregels (16 mm diameter).
Meer info: www.dekooning.be

Stijlvol met beuk

Wie voor een houten trap kiest, heeft de keuze tussen verschillende houtsoorten. Bij deze trap van Trappen Verschaeve ging de keuze naar beukenhout. Het hout werd wit geschilderd en kreeg een Engelse vormgeving mee. Om esthetische redenen werd de trap rechts in een trapwang ingewerkt en werd hij links open gelaten. De sobere, tijdloze uitstraling past perfect bij de rest van het interieur.
Meer info: www.trappen-verschaeve.be

 

Compleet Wonen trappen

Deze producten en heel wat andere nuttige informatie en inspiratie over de trap vind je in de nieuwe editie van Compleet Wonen Trappen. Je vindt het magazine in de dagbladhandel.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in