Aanbevolen partners

NEWstairs
aliplast logo
arlu logo
Logo ILWA keukens
Forbo flooring
Binnenafwerking

Designprijs voor zwevende binnendeuren

Houtspecialist Brems heeft een prestigieuze Red Dot Award gewonnen voor zijn Secret Slide, een schuifdeur zonder zichtbare rail. De jury vindt het product zelfs zo vernieuwend dat het bij het uitverkoren kransje ‘Best of the best’ werd ingedeeld.


Red Dot Design Award

Door het ontbreken van de rail en dus ook de overkapping die de rail verbergt, lijkt de Secret Slide in de lucht te zweven. Het deurpaneel kan dus in de ruimte verdwijnen wanneer het in dezelfde kleuren is afgewerkt als de omringende wanden of net als een meubel de ruimte invullen wanneer ze worden gelakt of bekleed met een houtfineer of laminaat. Exclusiever zijn de afwerkingsmogelijkheden in textiel of leder.

Het geheim achter de Secret Slide is net het omgekeerde principe van de klassieke schuifdeuren. Bij een normale schuifdeur is de rail aan het plafond of de muur bevestigd, en schuift de deur met de rolwagen over de rail. Bij de Secret Slide is de rolwagen aan de muur bevestigd en is de rail weggewerkt in de deur.

Brems is één van de 683 bedrijven die dit jaar een Red Dot Design Award kregen toegekend. Opmerkelijker is dat de jury de Secret Slide onderbracht in het selecte clubje van ‘Best of the best’. Dit zijn designproducten die als pionier gelden.


Meer info: Brems Doors

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in