Aanbevolen partners

samsung logo
De woonkamer

De ideale kerstboom

Wil je een originele kerstboom, zonder vuil, vallende kerstnaalden en te veel werk? Of ben je gewoon op zoek naar een ander soort kerstversiering, omdat je echte sparren liever in het bos ziet staan dan in je huis? Wij vonden een leuk alternatief: een kerstboom in parelmoer.

Iedereen wil graag een originele kerstboom in huis, maar niemand houdt van het stofzuigen en de vuiligheid die er aan te pas komt. En sommige mensen hebben gewoon de ruimte niet voor een mooie, grote kerstspar. De nepkerstboom is daarom al sinds jaar en dag een waardige vervanger.

Vind je die plastieken naalden niet leuk? Dan is het hoog tijd voor een hip alternatief! Wij hebben de ideale kerstboom gevonden bij Eurotuin. Deze parelmoeren boom versier je minimalistisch met stijlvolle ballen, glazen voorwerpen of enkel lichtjes. De kerstboom is 120 cm groot en 30 cm breed en past zo alvast in iedere woning.

Meer info: Eurotuin

 

De ideale kerstboom versieren

Nog op zoek naar enkele tips om jouw ideale kerstboom te versieren? Met deze trucjes maak je van je boom de mooiste kerstboom.

  • Graag wat kunstsneeuw uit een spuitbusje? Dan moet je daar mee starten. Losse kunstsneeuw of sneeuwvlokken uit een pakje breng je pas op het laatst aan.
  • Start met de lichtjes: die moeten lang genoeg zijn! Je wikkelt ze ook best om de takken, te beginnen bij de grootste. Werk desnoods met twee sets van lichtjes.
  • Gebruik je graag slingers of linten? Breng na de lichtjes die langgerekte slierten aan in de boom. Drapeer naar eigen smaak.
  • Hoe je de boom of de takken ook versiert - met ballen of andere voorwerpen - hang de dikste dieper in de boom (of meer onderaan) en de kleinere ballen of voorwerpen meer op het uiteinde van de takken.
  • Afwerken kan met engelenhaar, wol, kunstsneeuw, ... Als de boom op een voet staat of in een minder mooi pot rust, kun je rond de voet een stuk stof of cadeaupapier wikkelen. Kies hiervoor een kleurtje dat niet te fel opvalt (donkergrijs, donkergroen, donkerbruin...)
  • En nu genieten!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in