Aanbevolen partners

NEWstairs
aliplast logo
arlu logo
Logo ILWA keukens
Forbo flooring
Binnenafwerking

Creatief met muurafwerking

Een muur afwerken staat voor velen synoniem met verven of behangen. Wie echt creatief wil zijn in de wandafwerking kijkt vandaag verder dan die twee materialen. Er is een heel scala beschikbaar van leder over glas en kunststof tot natuursteen. Habitos.be verzamelde ze in een nieuwe rubriek wandafwerking.
De wandafwerking vandaag is niet meer wat ze eens is geweest. Het klassieke behangpapier is voorgoed passé. Maak je dus maar snel af van dat voorraadje dat je nog hebt zitten op zolder of in de berging en maak plaats voor nieuwe materialen. Behangpapier heet vandaag overigens muurbekleding en biedt een brede waaier aan mogelijkheden.
Maar er is meer: tal van nieuwe materialen hebben hun opwachting gemaakt om onze muren te sieren. Wist je bijvoorbeeld dat je met leder – wat we eerder met kleding of meubilair associëren – glas, een spanwand of composiet mooie resultaten kan bereiken? Zelfs de klassieke ‘ruwbouwmaterialen’ zoals bouwblokken, beton  en gevelsteen bieden mogelijkheden om esthetisch of economisch te werken.
Ook materialen zoals hout en metaal die we niet meteen op een wand gebruikt zien, kunnen tot boeiende resultaten leiden.

In een nieuwe rubriek wandafwerking bundelt Habitos.be alle mogelijke materialen die gebruikt kunnen worden om de muur een apart cachet te geven.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in