Aanbevolen partners

NEWstairs
aliplast logo
arlu logo
Logo ILWA keukens
Forbo flooring
Binnenafwerking

Creatief de deur versieren

Wil je geen saaie deur meer? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. De Habitos.be-redactie verzamelde enkele creatieve manieren om je deur te versieren of te pimpen: van deurstickers over plakletters tot washi tape. 

Ja, je kunt je deuren versieren met een foto of een stuk behang. Maar dat doet iedereen al. Tijd om enkele leuke alternatieven te ontdekken.

Deurstickers of deurposters

Met de deurposters of deurstickers kun je in één keer je hele deur versieren. Je kunt een bestaande poster te kopen. Maar een eigen ontwerp maken kan ook. Hoe? Maak een foto. Stuur deze op naar een gespecialiseerde winkel zoals Zanahorias en deze maakt er een poster van.

Plakletters

Een woord, een zin of gewoon je eigen naam op de deur kleven heeft ook wel iets. Met enkele plakletters is het zo gebeurd.

Washi tape

Leef je creatief uit met washi tape. Deze kleefblad van Japanse origine is eenvoudig aan te brengen op je deur. Washi tape kun je verkrijgen in verschillende diktes en kleuren. Er zijn ook heel wat leuke motiefjes op de markt. Dus laat je gaan en plak de deur vol met jouw creatieve ideeën.

Natuurlijk kun je de hele deur bekleden. Maar, weet je wat ook mooi is? Een motief plakken op enkel de zijkant van de deur. Dan krijg je altijd leven in je in interieur wanneer je een deur opent.

Ben je de versiering beu? Geen probleem. Washi tape kun je snel en eenvoudig weer verwijderen. De kleefband laat geen strepen achter. 

Lees ookBreng kleur in je interieur met washi tape

Krijtbord

Maak van de deur een retro schoolbord. Dit lukt met krijtfolie, die je gewoon op de deur aanbrengt. Een andere optie is krijtbordverf gebruiken. Zorg ervoor dat je deur helemaal glad is. Plak de deur af met schildertape. Breng een laagje krijtverf aan. Laat dit drogen en breng dan nog een laag aan. Mogelijk moet je dat nog een derde keer herhalen.

Daarna is het tijd om je oude krijtjes boven te halen. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven op de deur en er de te gekste tekeningen op maken. Maar, ook jij hebt iets aan het krijtbord.

Heb je een krijtdeur in de keuken? Gebruik ze dan om je boodschappenlijstje op te zetten. Of laat er een berichtje na voor je partner. Hij/zij zal je boodschap niet snel vergeten en de hele dag aan je denken.

Andersom

Het kan ook andersom. Dus niet de deuren van je huis versieren, maar een huis met deuren versieren. De Chinees Choi Jeong-Hwa deed het met een gebouw van 10 verdiepen. Rare jongens, die Chinezen.

Auteur: Daan Slingers - augustus 2013

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in