Aanbevolen partners

NEWstairs
aliplast logo
arlu logo
Logo ILWA keukens
Forbo flooring
Binnenafwerking

Compleet Wonen Trappen: Van design tot zelfdragend

Het magazine Compleet Wonen – trappen ligt in de rekken. Wie nu al staat te trappelen om de nieuwste trappen te ontdekken, hoeft niet langer te wachten en kan dat hier al doen. Design, veiligheid en zoveel meer komt aan bod.

Internationale klasse van Eestairs

Na het Leonardo-design, een trapontwerp dat sommige klanten iets te open vonden, komt trappenspecialist Eestairs met een originele en flexibele doorontwikkeling van dit concept: Cells Design. Bij dit ontwerp koos de trappenmaker voor een meer gesloten balustrade, waarvan de vorm gebaseerd is op het wiskundige Voronoi-diagram. Zowel klanten in België als in Frankrijk en Rusland lieten zich al verleiden door het concept. Een groot voordeel van dit Cells Design is dat het zeer flexibel is: naar aanleiding van de regelgeving en de smaak van de klant kunnen de cellen groot of klein worden uitgevoerd. Kortom, met dit ontwerp doet Eestairs zijn reputatie van specialist in designtrappen alle eer aan.

Meer info: Eestairs

Veiligheid in decoratief jasje

Een verlichte trap zorgt steeds voor een extra veiligheidsgevoel. Vooral wanneer u kleine kinderen in huis heeft, is trapverlichting een verstandige investering. Door verlichting in uw trapleuning te installeren slaat u twee vliegen in één klap. Niet alleen ziet u zo duidelijk waar u zich kunt vasthouden, ook de treden zijn beter zichtbaar. Lagusski, specialist in de ontwikkeling en realisatie van designproducten, brengt onder het label ‘Lumigrip’ RVS trapleuningen met geïntegreerde ledverlichting op de markt. De leuningen kunnen op maat gemaakt worden en qua verlichting kiest u zelf uw favoriete kleur. Zo denkt u niet enkel aan de veiligheid, maar maakt u van uw trap ook een opvallende, decoratieve blikvanger.

Meer info: Lagusski

Op eigen kracht

Hoewel er vandaag trappen bestaan in de meest uiteenlopende vormen en stijlen, zijn er maar weinig trapmodellen zo decoratief als een zelfdragende trap. Bij dit traptype wordt de draagstructuur namelijk aan het oog onttrokken, waardoor het geheel er zeer licht en strak uitziet. Vaak zitten de treden van een zelfdragende trap aan één zijde verankerd in een muur, om extra veiligheid te garanderen. Wanneer de trap echter bestaat uit een stevig materiaal zoals staal of eikenhout zijn deze extra steunpunten niet nodig. De treden zijn dan op zo’n manier met elkaar verbonden dat ze elkaar ondersteunen. Deze witte bloktrap bestaat uit witgelakt staal en is volledig zelfdragend. De afwezigheid van een leuning is qua veiligheid misschien niet ideaal, maar draagt samen met de glazen borstwering wel bij tot de strakke look van het geheel.

Meer infoDr-m


Bron: Compleet Wonen - trappen
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in