Aanbevolen partners

samsung logo
De woonkamer

Anita Schmidt ontwerpt sofa en relaxfauteuil voor Durlet

Ontwerpster Anita Schmidt ontwierp een sofa en relaxfauteuil voor Durlet, Belgische fabrikant van lederen zitmeubilair. De ontwerpster en fabrikant werken al ruim 40 jaar samen.


De sofa – die luistert naar de naam Elico - heeft een opklapbare rug, die als hoofdsteun dienst doet. Dat is een functie die zeer geapprecieerd wordt, als we kunnen afgaan op het succes van andere modellen van Anita Schmidt uit de Durlet-collecties die met een hoofdsteun worden aangeboden.
Ook de armleuningen zijn verstelbaar. Al die functionaliteit heeft een zeer eigentijdse vorm gekregen. De sofa bestaat uit een zwevend geplaatste rechthoekige basis bovenop twee metalen poten. Op die basis rusten zitkussens en licht gebogen arm- en rugleuningen die uitlopen in een spitse naad. Ook de zitkussens lopen uit in deze spitse afwerking. Elico is verkrijgbaar in de volgende afmetingen: 164 cm,184 cm, 241 cm en 271 cm.

Relaxfauteuil
De relaxfauteuil heet Saxon. Hij oogt zeer slank, en is daarom perfect in elk interieur te integreren. Niet onbelangrijk, omdat de meeste relaxfauteuils in bestaande salons worden bij geplaatst. De fauteuil heeft geen zijbanden, maar voor- en achterkant zijn met een platte naad aan elkaar verbonden. In vooraanzicht is de fauteuil breder bovenaan, versmalt hij naar de onderkant van de rug toe en wordt hij weer breder naar de voorzijde van de zit om weer smaller uit te lopen naar de onderzijde van de voetensteun. Dit alles geeft de fauteuil zijn slank en dynamisch uitzicht.
In de relaxstand ondersteunt deze fauteuil u in de ‘zero gravity position’; wanneer een mens in gewichtloze toestand zich volledig ontspant, nemen de gewrichten steeds dezelfde hoek aan. En het zijn precies die hoeken die deze relaxfauteuil aanneemt.
Nog een nieuwtje: de armleuning van de relaxfauteuil scharniert op drie punten; in het midden, en aan de bevestigingspunten van zit en rugleuning; aan de zit is hij verbonden door een metalen as die meebeweegt. Op die manier behoudt hij optimaal zijn positie tegenover het lichaam.

Meer info: Durlet.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in