Aanbevolen partners

samsung logo
De woonkamer

Oogstrelend zitplezier

In een vorig artikel selecteerden we al enkele leuke hebbedingetjes voor het interieur, gezien op meubelbeurs IMM in Keulen. Nu onthullen we al het fraais dat we ontdekten uit de sofawereld. Wat denk je van een zetel die met de zon meedraait of een milieuvriendelijke sofa?


Living Landscape 750: meedraaien met de zon

Vorige week lieten we ons bij Walter Knoll al verrassen door de Bellows: de in hoogte verstelbare poefjes. Nog opmerkelijker is de Living Landscape 750: een sofa die zich in één handomdraai 180° laat draaien. Het unieke meubel is het resultaat van een bevraging bij 250 architecten door ontwerpers EOOS. Een veel voorkomend probleem bleek het feit dat de sofa ofwel naar de tv of haard is gericht en dat de tuin op die manier in je rug ligt. Op een mooie zondagnamiddag kan je dus niet vanuit je zitbank van de tuin genieten. EOOS loste dit op door de bank een vast frame te geven waarop de hoeken 90° kunnen draaien. Wanneer ook de kussens verlegd worden, draai je de bank zo in één beweging 180°. Die oplossing biedt nog tal van andere gebruiksmogelijkheden. Enkele details: de bank heeft een diepte van 106 cm en is beschikbaar in twee breedtes: 84 of 106 cm. Deze delen kunnen tot een bankstel naar wens worden gecombineerd.
Meer info: www.walterknoll.de


Greensofa: gezonde sofa

Een gezonde en duurzame sofa die toch esthetisch en gebruiksvriendelijk is. Dat was het uitgangspunt van de desingers bij het Franse Parisot. Zij kwamen met Greensofa op de proppen. Het frame van de sofa is vervaardigd uit spaanplaat en hardhout uit eik, beuk en spar. Het hout is PEFC-gelabeld, de tegenhanger voor ons FSC-label. Het schuim in de sofa is Naturalis-schuim, wat een beperktere invloed op het milieu heeft. Tot slot werd slechts een beperkte mate formaldehyde verwerkt in het hout.
Los van zijn milieuvriendelijke aspect mag de Greensofa best gezien worden. Het is design eigentijds en daarbij is de sofa comfortabel en onderhoudsvriendelijk.
Meer info: www.parisot.com


X Rocker: daveren in je stoel

Wie houdt van een intense film- of game-ervaring, heeft beslist oren naar de X Rocker van het Britse Ace Bayou Corp. Het bedrijf vervaardigt zitmeubilair met een extra dimensie. Het geluid van film, concert of game wordt via in het meubilair ingebouwde luidsprekers weergegeven. Het volume en de geluidskwaliteit kun je regelen met een ingebouwde afstandsbediening. In de topversies is die afstandsbediening zelfs draadloos. En voor wie het nog wat realistischer –en duurder- mag, de topversies creëren ook trillingen. Net alsof je echt deel uitmaakt van de gevechts- of achtervolgingsscène op je scherm.
Meer info: www.thexrocker.com


Nocturne: zitten én slapen op één bank

Riant bemeten is-ie, de nocturne die Gabriele Assmann voor Leolux ontwierp. De bank is voorzien van verstelbare ruggen, waardoor je het zitmeubel in één klap omtovert tot een comfortabele slaapvoorziening. De Nocturne biedt je een ligvlak van 2,30 meter lang.
Maar met neergeklapte ruggen kan de bank niet alleen als bed, maar ook als grote poef dienen. En de bank mag best gezien worden: verfijnd leder en verzorgde stiknaden maken de details.
Meer info: www.leolux.nl


dS – 80: Bed voor overdag

Het daybed is de logische verdere ontwikkeling van de bekende klassieker van de Sede. Het heeft niets van zijn betovering verloren. Met het uitbundig patchwork en het naar wens verplaatsbare rugkussen is het al meer dan 30 jaar een opvallend succes. Voor de collectie werd het model lichtjes gemoderniseerd. Het daybed is als ligstoel of als een kleine lounge-sofa verkrijgbaar
Meer info: www.desede.com


Ponto: design zitcomfort

Met de Ponto-reeks naar een ontwerp van Christophe Giraud bewijst Jori dat het een Belgisch meester in zitmeubilair is. De Ponto staat synoniem voor design. Zowel de grote broer JR-3700 als de junior JR-3780 bestaan in twee uitvoeringen: met een vaste rug of een verstelbare rug met ingebouwd veermechanisme en losse lendenkussens voor een optimale ondersteuning van de onderrug. Ponto wordt in beide uitvoeringen geleverd met een bijpassend bijzetfauteuiltje en is afgewerkt met een prachtige zadelnaadsteek.
Meer info: www.jori.com

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in