Aanbevolen partners

samsung logo
De woonkamer

Thonet vult stoelenprogramma S 840 aan met fauteuil

Thonet heeft, als aanvulling op het succesvolle stoelprogramma S 840, de fauteuil S 850 ontwikkeld. Het designbureau Lepper, Schmidt, Sommerlade is verantwoordelijk voor het ontwerp.


Dankzij zijn royale afmetingen is deze stoel met bijpassende hocker ideaal om te ontspannen in de eigen woning, maar ook in openbare gebouwen.
De voetenbank is qua vorm afgestemd op de stoel en zorgt voor extra comfort. Het, wat betreft vorm, perfecte wisselspel tussen dragende lijnen en aansluitende vlakken van de S 850 zorgt voor een warme, levendige gevoelsindruk.

Bovendien wordt dit ondersteund door het voor Thonet kenmerkende gebruik van materialen van edel hout in verbinding met stalen buizen en hoogwaardige stoffen. Door gebruik van fineer, diverse fijne houtsoorten en verschillende bekledingsmaterialen kan het karakter van de stoel aan elke omgeving worden aangepast.

Constructieve scheiding
De constructie van de fauteuil S 850 is gebaseerd op het idee van het succesvolle stoelprogramma S 840. Kenmerkend voor deze serie is de geaccentueerde constructieve scheiding van frame en zitschaal. De vormhouten zitkuip vertoont qua vormgeving van de vlakken lichte overeenkomsten met ontwerpen uit de automobielsector, waarbij deze procedure in de carrosserieverwerking wordt toegepast. Bij Thonet is dit dan toegepast op het materiaal hout. Het resultaat is een elegant silhouet met hoog zitcomfort.

De zitschaal en het schaalelement van de hocker worden gemaakt van voorgevormd multiplex. Ze zijn aan beide zijden gefineerd met eiken of notenhout. De kussens kunnen met leer of stof worden overtrokken. Het 4-Teens onderstel bestaat uit verchroomde stalen buizen, voorzien van glijders. De fauteuil is draaibaar en heeft een retourmechaniek, zodat de stoel automatisch in de uitgangspositie terugdraait.

Meer informatie: www.thonet.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in