Verwarming

Hoe werkt het waarborgsysteem voor gasflessen?

Je koopt voor het eerst een gasfles van Antargaz?

  • Dan betaal je een waarborgsom die afhankelijk is van het type gasfles.
  • Je ontvangt van het Antargaz-verkooppunt de bijbehorende waarborgkaart waarop de betaalde waarborgsom en het type gasfles vermeld staat.
  • Bewaar de waarborgkaart goed.

Bij onze gasflessenautomaat kun je 24 uur op 24 een gasfles kopen. Je krijgt dan geen waarborgkaart, maar een digitaal ticket dat geldt als waarborgbewijs. 

Waarom betaal je een waarborg?

Antargaz blijft steeds eigenaar van de gasfles.

Wanneer een gasfles opnieuw ingeleverd wordt, zorgen wij ervoor dat ze gekeurd en dan opnieuw gevuld wordt, zodat ze weer gebruikt kan worden.

Op die manier draagt het waarborgsysteem bij tot de kwaliteit, het onderhoud en de veiligheid van het materiaal dat we je ter beschikking stellen.

Is je gasfles leeg, en wil je ze omruilen voor een volle fles?

Ga dan met de lege fles naar een Antargaz-verkooppunt in jouw buurt. Die neemt je lege fles terug en geeft je een volle gasfles van hetzelfde type in de plaats. Je betaalt dan enkel voor het gas in de gasfles. De waarborgkaart die je bij je eerste aankoop kreeg, blijft geldig. 

Dat werkt net zo bij onze gasflessenautomaat. Als er nog een volle gasfles van hetzelfde type als jouw lege fles in de automaat zit, kun je jouw gasfles inleveren en een vol exemplaar uit de automaat halen. 

Wil je van je lege gasfles af?

Ga ook dan met de gasfles naar een Antargaz-verkooppunt in jouw buurt. Vergeet het originele waarborgkaartje niet. Als je de fles in goede staat inlevert, betaalt het verkooppunt je de waarborg na afgifte van dat kaartje terug.
Ook oudere waarborgdocumenten blijven nog geldig. Vroeger werd er geen waarborgkaart meegegeven, maar een papieren waarborgdocument. Opgelet: een verkooppunt mag geen kopie van een waarborgkaart (of ander waarborgbewijs) aanvaarden.

Bij onze gasflessenautomaat kun je ook een gasfles inleveren. Alleen loopt het terugbetalingsproces van de waarborg net ietsje anders. Lees er meer over op onze website

Welke types gasfles aanvaarden we? 

We aanvaarden uiteraard alle Antargaz-gasflessen. Let wel, vroeger hadden we een andere naam: Shell. Vind je dus nog een oude gasfles terug in je garage of tuinhuis met daarop de naam 'Shell', dan kun je die ook bij een Antargaz-verkooppunt terug inleveren. 

Heb je nog het originele waarborgbewijs en is de fles nog in goede staat, dan krijg je de waarborg die je bij aankoop van de fles betaalde gewoon terug. Heb je geen waarborgbewijs meer en/of is de gasfles in slechte staat, dan kun je die fles nog steeds binnenbrengen. Je zult er alleen niets voor terugkrijgen. 

Bepaalde inzamelpunten nemen zelfs eender welke oude gasfles aan. Meer info vind je op de website van Febupro

Hoeveel bedraagt de waarborg?

Wil je graag weten hoeveel de waarborg bedraagt van een bepaalde gasfles? Neem dan even een kijkje op onze website. Daar vind je een volledig overzicht van onze gasflessencollectie met o.a. de prijs en waarborg per fles.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in