Verwarming

Hoe werkt het waarborgsysteem voor gasflessen?

Je koopt voor het eerst een gasvulling in een propaanfles van Antargaz?

  • Je betaalt dan een waarborgsom die afhankelijk is van het type Antargaz gasfles.
  • Je ontvangt van de Antargaz-verdeler de bijbehorende Antargaz waarborgkaart waarop de betaalde waarborgsom en het type gasfles ook vermeld staat.
  • Je bewaart de Antargaz waarborgkaart goed.

Waarom betaalt u een waarborg?

Antargaz blijft steeds eigenaar van de gasfles. Het waarborgsysteem zet aan tot een zorgvuldig gebruik van een gasfles en een correcte inlevering na gebruik. Na inlevering zorgt Antargaz ervoor dat lege gasflessen opnieuw kunnen gebruikt worden. Op die manier draagt het Antargaz waarborgsysteem bij tot de kwaliteit, het onderhoud en de veiligheid van het materiaal dat wij u ter beschikking stellen.

Is uw gasfles leeg, en wilt u ze omruilen voor een volle fles?

Ga dan met de lege fles naar een Antargaz-verdeler in uw buurt. Hij geeft u een volle gasfles van hetzelfde type terug. U betaalt alleen voor het gas in de gasfles, niet voor de gasfles zelf.

Wilt u van uw lege gasfles af?

Ga ook dan met deze gasfles naar een Antargaz-verdeler in uw buurt. Vergeet het originele waarborgkaartje van deze gasfles niet. Is de gasfles immers in goede staat, dan betaalt de verdeler u uw waarborg terug op voorlegging van de originele waarborgkaart.
Ook de oudere waarborgdocumenten blijven nog geldig. Opgelet: een verdeler mag geen kopie van een waarborgkaart aanvaarden.

Hoeveel bedraagt de waarborg?

Wil je graag weten hoeveel de waarborg bedraagt van een bepaalde gasfles? Kijk dan zeker even op de pagina van de fles zelf, waar je een overzicht kan vinden van de prijs van de gasfles en de waarborg per fles.

Meer info over Antargaz

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in