De beste oplossing om uw woning (bijna) energieneutraal te maken

Gewijzigd op 10/06/2014 door TiM Vanhove

Gratis energie uit de natuur halen, ze zelf opslaan en zelf verbruiken, het klinkt als muziek in de oren. Maar het kan echt, in de (bijna) energieneutrale woning, met een warmtepomp.

Onze verwarmingsspecialisten

Warmtepomp
© Stiebel Eltron
De warmtepomp haalt energie uit de omgeving. Met een kleine hoeveelheid elektriciteit zet ze deze om in warmte. Uitermate belangrijk voor een laag verbruik is het rendement (of de ‘COP’) van de warmtepomp, voornamelijk bij wintertemperaturen. Bij hoge temperaturen zijn de rendementen van warmtepompen vrij gelijklopend, maar bij lage temperaturen zijn er grote verschillen. Daar blinken de Stiebel Eltron warmtepompen uit, en zo garanderen ze u een laag elektriciteitsverbruik.

De bodem | water-warmtepompen hebben bij een bodemtemperatuur van 0 °C een COP tot 5,0*: Voor 1 kilowatt elektriciteit krijgt u 5 kilowatt warmte. U verbruikt dus 80% gratis energie uit de bodem en slechts 20% elektriciteit.

Ook de lucht | water-warmtepompen hebben uitzonderlijk hoge rendementen: bij een buitentemperatuur van 2 °C hebben ze een COP tot 4,0*: u verwarmt dus met 75% gratis energie uit de lucht.

* voor verwarming tot 35 °C, volgens EN 14511

Meer info: www.stiebel-eltron.be

Folders over verwarming

Meer informatie op de website van deze bedrijven