Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
bulex
X²O logo
Logo DRU
Antargaz
Logo Bosch
Verwarming

Zonwerende glasfolie vermindert koelkosten

Grote glaspartijen in moderne woningen zorgen voor veel openheid en licht, maar tijdens de zomer kunnen ze de woning ook te veel doen verhitten. Een oplossing daarvoor is Solar Gard, een zonwerende folie die op de beglazing kan worden gekleefd.


Energie besparen

Een huis verwarmen kost energie, maar een huis koelen evenzeer. Het is daarom belangrijk om tijdens de zomer de woning niet te veel te doen opwarmen door de zon. Een minder bekende technologie hiervoor, die echter al meer dan drie decennia in omloop is, is zonnewerende glasfolie van Solar Gard, een onderdeel van Bekaert Specialty Films. Deze toepassing kan een belangrijke stap voorwaarts betekenen in het verminderen van broeikasgassen. De folie beperkt – wanneer aangebracht op beglazing - de impact van zonnewarmte binnenskamers en de hiermee gepaard gaande kosten voor koeling.


Kostenefficënt

Lawrence Constantin van Solar Gard legt uit: "Door haar bewezen warmtewerende eigenschappen, zorgt zonnewerende glasfolie ervoor dat gebouwen minder energie verbruiken door de binnentemperatuur beter controleerbaar en stabiel te houden. Er kan tot 79 procent van de zonne-energie worden geweerd, zodat een ruimte koeler en comfortabeler zal aanvoelen. Zonnewerende glasfolie is bovendien één van de gemakkelijkste, snelste en meest kostefficiënte oplossingen voor dit probleem.”

Dit standpunt wordt ondersteund door Lawrence Berkeley National Laboratory in Berkeley, Californië, één van de beste centra ter wereld in het onderzoek naar energie. Zij meldden dat "het plaatsen van glasfolie op bestaande ramen één van de meest kostefficiënte oplossingen is op vlak van terugverdientijd, in vergelijking met het vervangen van glas, zonneblinden, luifels, schaduw door bomen en reflecterende daken.”

Volgens Solar Gard heeft hun folie ook nog andere voordelen. "De voordelen die glasfolie biedt, gaan verder dan het louter besparen van energie. Het biedt bescherming tegen schadelijke UV-stralen en vermindert dus het risico op huidkanker, het gaat verkleuring van het interieur tegen en in het geval van veiligheidsfolie beschermt het mensen tegen gebroken glas of rondvliegende scherven. Bovendien biedt het een barrière tegen inbraak en stormschade. "

 

Info: Solar Gard

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in