Aanbevolen partners

Zelfbouwmarkt logo
Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Warmtepompboiler

De warmtepompboiler verwarmt het water met energie in de warme lucht van de woning. Die warme lucht kan geleverd worden door de mechanische ventilatie of afvoerlucht van systeem C of kan in eender welke ruimte onttrokken worden.

De energie uit de warme lucht wordt aangevuld met elektrische energie om de gevraagde temperatuur te bereiken. Door deze combinatie kan met 1kWh elektriciteit zo’n 3,2 kWh aan warmte worden opgewekt. Een boiler kan een voorraad van 200 tot 300 liter op temperatuur brengen.

Werking warmtepompboiler

De warmteboiler stuurt de aangezogen warme lucht over een warmtewisselaar (verdamper) waar een koelvloeistof de warmte opneemt en verdampt. Een compressor zuigt vervolgens dit gas aan en perst het samen. Hierdoor lopen de druk en de temperatuur van het gas op. Dit opgewarmde gas wordt vervolgens door een tweede warmtewisselaar (condensor) in het boilervat gestuurd. Hier geeft het gas zijn warmte af aan het tapwater en koelt zelf weer af tot vloeistof (condenseren). Met behulp van een expansieventiel worden de druk en de temperatuur van de koelvloeistof weer verlaagd en begint de cyclus opnieuw.

Sommige warmtepompboilers zijn uitgerust met een tweede warmtewisselaar. Hier kan een tweede energiebron ingeschakeld worden om het water op temperatuur te brengen. Deze bron kan bijvoorbeeld de verwarmingsketel zijn.Investering

Onderhoud

Geen specifiek onderhoud noodzakelijk

Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.
Zehnder Timia Verticaal

Zehnder

Zehnder Timia Verticaal
Perfecte symbiose van woonruimte en radiator. De nieuwe Zehnder Timia maakt indruk met zijn puristisch en onopvallend design, dat zich perfect integreert in elke leefruimte en zo het concept van de kamer op elegante wijze ondersteunt.
Zehnder Ribbon

Zehnder

Zehnder Ribbon
Zoals een stalen lint die de badkamerradiator omhult: Zehnder Ribbon overtuigt door modern design met oog voor het praktische. Zijn verspringende balken zijn geïnspireerd op architecturale bouwwerken met verschillende lagen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in