Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Warmtepomp met verzonken collector in de tuinbodem

Net zoals de bomen en de planten, put het “S” systeem van Masser zijn warmte uit de tuinbodem voor de verwarming en het sanitair warmwater van de woning. Deze warmte is afkomstig van de zon. Ze is volkomen natuurlijk, kosteloos en eeuwig hernieuwbaar!


De warmte wordt in de loop der seizoenen opgeslagen in de tuinbodem. Dank zij reeds lang bekende thermodynamische principes (koelkasten), wordt deze warmte opgenomen, gecondenseerd en op een harmonieuse wijze verdeeld in de woning.

In tegenstelling met de energieën die de atmosfeer vervuilen door de uitstoot van gassen en stof, vormt het Masser “S” systeem een concreet, doeltreffend en betrouwbaar alternatief antwoord op de uitdagingen van onze beschaving op het gebied van energiegebruik
en milieuzorg.


Werkingsprincipe

1. De natuurlijke, kosteloze en hernieuwbare energie die de zonnestraling produceert, wordt grotendeels opgeslagen in de tuinbodem. Deze warmte bevindt zich op een niveau “lage temperatuur”.


2. Een captatienet neemt deze opgeslagen warmte op in de tuin.Het bevindt zich op een diepte van 60 cm en het bestaat uit een precies aantal lussen van frigorische koperen buizen bekleed met een mantel van geëxtrudeerd polypropyleen.


3. Een warmtegenerator valoriseert de opgenomen warmte in de tuin op een niveau "hoge temperatuur” en draagt deze over naar een tweede buizennet dat verzonken is in De chape van de comfortzones van de woning waarin, volgens het systeem, een frigorisch
fluïdum of water circuleert.


4. De warmte op “hoge temperatuur” wordt tenslotte overgedragen naar een tweede buizennet dat verzonken is in de chape van de comfortzones van de woning. Dit stralingsnet geeft zijn warmte af door straling in de hierna gedefinieerde zones. Het bestaat, volgens het systeem, uit een precies aantal lussen van frigorische koperen buizen bekleed met een mantel van geëxtrudeerd polypropyleen of uit lussen in multi-lagenbuis (PE-RX)..


De voordelen

  • Laag verbruik: aan de top van de technologie
  • Milieuvriendelijk: geen CO2-uitstoot 
  • Betrouwbaar: meer dan 15 jaar ervaring
  • Autonoom: eenvoudig in gebruik


Meer info: Masser

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in