Aanbevolen partners

Zelfbouwmarkt logo
Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Logo DRU
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo Bosch
Verwarming

Warmtepomp met verzonken collector in de tuinbodem

Net zoals de bomen en de planten, put het “S” systeem van Masser zijn warmte uit de tuinbodem voor de verwarming en het sanitair warmwater van de woning. Deze warmte is afkomstig van de zon. Ze is volkomen natuurlijk, kosteloos en eeuwig hernieuwbaar!


De warmte wordt in de loop der seizoenen opgeslagen in de tuinbodem. Dank zij reeds lang bekende thermodynamische principes (koelkasten), wordt deze warmte opgenomen, gecondenseerd en op een harmonieuse wijze verdeeld in de woning.

In tegenstelling met de energieën die de atmosfeer vervuilen door de uitstoot van gassen en stof, vormt het Masser “S” systeem een concreet, doeltreffend en betrouwbaar alternatief antwoord op de uitdagingen van onze beschaving op het gebied van energiegebruik
en milieuzorg.


Werkingsprincipe

1. De natuurlijke, kosteloze en hernieuwbare energie die de zonnestraling produceert, wordt grotendeels opgeslagen in de tuinbodem. Deze warmte bevindt zich op een niveau “lage temperatuur”.


2. Een captatienet neemt deze opgeslagen warmte op in de tuin.Het bevindt zich op een diepte van 60 cm en het bestaat uit een precies aantal lussen van frigorische koperen buizen bekleed met een mantel van geëxtrudeerd polypropyleen.


3. Een warmtegenerator valoriseert de opgenomen warmte in de tuin op een niveau "hoge temperatuur” en draagt deze over naar een tweede buizennet dat verzonken is in De chape van de comfortzones van de woning waarin, volgens het systeem, een frigorisch
fluïdum of water circuleert.


4. De warmte op “hoge temperatuur” wordt tenslotte overgedragen naar een tweede buizennet dat verzonken is in de chape van de comfortzones van de woning. Dit stralingsnet geeft zijn warmte af door straling in de hierna gedefinieerde zones. Het bestaat, volgens het systeem, uit een precies aantal lussen van frigorische koperen buizen bekleed met een mantel van geëxtrudeerd polypropyleen of uit lussen in multi-lagenbuis (PE-RX)..


De voordelen

  • Laag verbruik: aan de top van de technologie
  • Milieuvriendelijk: geen CO2-uitstoot 
  • Betrouwbaar: meer dan 15 jaar ervaring
  • Autonoom: eenvoudig in gebruik


Meer info: Masser

Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.
Zehnder Timia Verticaal

Zehnder

Zehnder Timia Verticaal
Perfecte symbiose van woonruimte en radiator. De nieuwe Zehnder Timia maakt indruk met zijn puristisch en onopvallend design, dat zich perfect integreert in elke leefruimte en zo het concept van de kamer op elegante wijze ondersteunt.
Zehnder Ribbon

Zehnder

Zehnder Ribbon
Zoals een stalen lint die de badkamerradiator omhult: Zehnder Ribbon overtuigt door modern design met oog voor het praktische. Zijn verspringende balken zijn geïnspireerd op architecturale bouwwerken met verschillende lagen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in