Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Vlaming betaalt elk jaar te veel verwarmingskosten

De gemiddelde stookolieprijs is sinds 2009 met 80% gestegen; aardgas werd in dezelfde periode bijna 25% duurder. Ondanks de tijdelijke bevriezing van de elektriciteits- en aardgasprijs in 2012, zal energie bij een groot deel van de Vlaamse bevolking blijven doorwegen op het gezinsbudget.
Veel gezinnen betalen tot 58% te veel aan verwarmingskosten. Dat kan gemakkelijk oplopen tot 650 euro, zelfs tot 1450 euro per jaar, afhankelijk van het woningtype en de verwarmingsbron. Dat is volledig toe te schrijven aan dure warmte die ongemerkt uit de woning ontsnapt.

Investeren in energiebesparende maatregelen

Toch is daar een eenvoudige en doeltreffende remedie voor: investeren in energiebesparende maatregelen, in de eerste plaats in isolatie. Elk jaar nemen meer dan 200 000 Vlaamse gezinnen het initiatief om hun woning te verbeteren.

Terugverdientijd

Doorgaans is een energiebesparende investering al na één tot enkele jaren terugverdiend, dankzij een jaarlijkse besparing van enkele honderden euro op de energiefactuur. Premies en subsidies kunnen daar nog een extraatje bovenop doen.

Bron: Vlaams Energieagentschap

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in