Aanbevolen partners

SoSimply logo
Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
Easykit logo
Zehnder Group
Viessmann Belgium logo
Antargaz
Bulex_logo
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Verwarming op stookolie innoveert

In het streven naar gebruikszekerheid, efficiëntie, comfort en energiezuinigheid zoeken de producenten van verwarmingstechnieken voortdurend naar innovaties. In 2015 mogen we op de Belgische markt een nieuw type condensatieketel op stookolie verwachten dat nog beter aan de verwarmingsbehoefte voldoet.
Toestellen voor fossiele brandstoffen zetten verder in op innovatie om ervoor te zorgen dat verwarmingstechnologie almaar schoner wordt en nog beter voldoet aan de verwarmingsbehoefte van vandaag.
Het nieuwste type condensatieketel op stookolie is gebaseerd op de koudevlam-technologie, waarbij de verneveling van de stookolie en de vermenging met de verbrandingslucht gescheiden zijn van de verbrandingszone. Deze koudevlam-technologie groeit nu van een ontwikkelingsomgeving door naar de operationele en commerciële fase.
Aan de hand van een bijzondere techniek uit de automobielindustrie wordt de stookolie geïnjecteerd in de verbrandingslucht die door een gepatenteerde lucht-warmtewisselaar is voorverwarmd. Deze zelfkalibrerende brander maakt oliedruk en luchtdebietregeling overbodig bij het opstarten of het onderhouden van het toestel.
 

Minder uitstoot

Emissies zijn belangrijke parameters bij het beoordelen van een brander. De nieuwe condensatieketel op stookolie scoort zeer hoog inzake nuttig rendement en vertoont een duidelijke vermindering van NOx emissies en is hierdoor heel wat milieuvriendelijker.
Een ander opmerkelijk voordeel is het elektrisch verbruik van de ketel, dat aanzienlijk lager ligt. Energiezuinige componenten en een zorgvuldige optimalisering van het systeem houden de drukweerstand – en de energieverliezen – in de ketel zo laag mogelijk, waardoor het stroomverbruik gereduceerd wordt tot 60 % zelfs 75 %, in vergelijking met traditionele toestellen.
 

Voordelen

Dit nieuwe type condensatieketel op stookolie biedt een aantal voordelen, zowel voor de installateur als voor de gebruiker: minder gewicht en daarom makkelijker te vervoeren door de installateur, De onderhoudsgevoelige componenten zijn eenvoudig bereikbaar, het opstarten verloopt vlot dankzij de geïntegreerde branderregeling, de compacte afmetingen en de geluidsarme werking van de ketel zorgen ervoor dat deze ook in (te renoveren) woonruimtes geplaatst kan worden.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in