Aanbevolen partners

Zelfbouwmarkt logo
Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Vaillant voorspelt hybride toekomst voor verwarming

Volgens Vaillant, de Europese specialist in centrale verwarmingssystemen, zullen in de toekomst almaar meer hybride verwarmingssystemen gebruikt worden, een combinatie dus van fossiele brandstoffen met systemen op hernieuwbare energie.


Rendement

Meer en meer particulieren, maar ook bedrijven, laten zich bij de keuze van een verwarmingssysteem leiden door zowel ecologische als financiële overwegingen. Hierbij wordt vooral gekeken naar rendement en efficiënt gebruik van zowel hernieuwbare energie als klassieke fossiele brandstoffen.


Hernieuwbare energie

De laatste jaren worden almaar meer verwarmingssystemen geïnstalleerd die hun energie halen uit hun omgeving, zoals zonnecollectoren en warmtepompen. Thermische zonnecollectoren maken gebruik van zonne-energie voor onder meer de productie van sanitair warm water in woningen. Ze zijn niet alleen milieuvriendelijk, ze verlagen ook de energiefactuur aanzienlijk. De nieuwe generatie zonne-energiecollectoren onderscheidt zich immers door hun hoge energie-opbrengst. Met een zonne-energiesysteem voor warmwaterproductie kan men tot 60 % besparen op het energieverbruik voor het produceren van sanitair warm water.
Warmtepompen benutten de zonnewarmte opgeslagen in de lucht, het grondwater of de aarde en brengen deze op voldoende hoge temperatuur om in te staan voor de verwarming en de sanitaire warmwaterproductie van woningen. Ook warmtepompen zijn zeer zuinig: ze halen tot 75% van hun energiebehoefte uit de omgeving en verbruiken dus veel minder energie dan een klassiek verwarmingssysteem.


Efficiëntere verwarmingsketels

Het vervangen van een oude verwarmingsketel door een nieuwe condensatieketel kan een besparing tot 35% op de energiefactuur opleveren. Die besparing wordt gerealiseerd dankzij een verhoogd rendement en dus een zuiniger verbruik. De nieuwste generatie condensatieketels haalt een rendement tot 109 procent. Dit verhoogde rendement is het gevolg van het principe van de condensatietechniek, waarbij de warmte die in de rookgassen aanwezig is gerecupereerd wordt. Condensatieketels werken zowel op gas (bv Vaillant’s ecoTEC plus en ecoVIT) als op stookolie (icoVIT exclusiv).


Hybride systemen

Met hybride systemen worden verwarmingsinstallaties bedoeld die het gebruik combineren van bijvoorbeeld een zonnecollector op hernieuwbare energie en een verwarmingsketel op een fossiele brandstof zoals gas of stookolie.
Momenteel is het mogelijk om binnen het gamma van Vaillant een condensatieketel te gebruiken voor de verwarming van een woning, die moeiteloos gecombineerd kan worden met een zonnecollector voor de verwarming van sanitair warm water.
In de nabije toekomst wil Vaillant nog andere hybride combinaties op de markt brengen. Paul De Groote, technisch directeur van Vaillant legt uit: "We zijn bij Vaillant al een aantal jaren oplossingen aan het uitwerken die de combinatie van een klassiek toestel op fossiele brandstof met een systeem op hernieuwbare energie mogelijk maken. Daarbij is uiteraard de eenvoud van de combinatie zeer belangrijk. Bij Vaillant zijn de toestellen zo ontworpen dat de installatie en combinatie zeer eenvoudig verlopen. Daarnaast is ook een perfecte regeling noodzakelijk zodat het volledige systeem altijd op de meest milieuvriendelijke en zuinige manier werkt. Wij zijn er van overtuigd dat deze hybride systemen, die zorg voor het milieu en kostenefficiëntie combineren, de toekomst vormen.”

 

Info: Vaillant

Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.
Zehnder Timia Verticaal

Zehnder

Zehnder Timia Verticaal
Perfecte symbiose van woonruimte en radiator. De nieuwe Zehnder Timia maakt indruk met zijn puristisch en onopvallend design, dat zich perfect integreert in elke leefruimte en zo het concept van de kamer op elegante wijze ondersteunt.
Zehnder Ribbon

Zehnder

Zehnder Ribbon
Zoals een stalen lint die de badkamerradiator omhult: Zehnder Ribbon overtuigt door modern design met oog voor het praktische. Zijn verspringende balken zijn geïnspireerd op architecturale bouwwerken met verschillende lagen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in