Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
bulex
X²O logo
Logo DRU
Antargaz
Logo Bosch
Verwarming

Vaillant steekt gaswandketels in een nieuw jasje

Vaillant heeft haar gamma atmosferische gaswandketels uitgebreid en vernieuwd. Het gaat niet om nieuwe producten maar om kleinere innovaties. Concreet worden de atmoMAX plus en de turboMAX plus omgevormd tot atmoTEC plus en turboTEC plus.


Atmosferische ketels zijn de klassieke gaswandketels waarin Vaillant absolute marktleider is. Hoewel condensatieketels in opmars zijn, is het ook belangrijk de atmosferische ketels in een nieuw jasje te steken. De nieuwe atmoTEC plus en turboTEC plus zijn zuiniger in gebruik en zijn gemakkelijk te installeren, te onderhouden en te bedienen.

Mooi en gemakkelijk
atmoTEC plus en turboTEC plus hebben een mantel gekregen die net zo mooi gestroomlijnd is als de andere recente ketels van Vaillant. Ze zijn voorzien van een bedieningsklep met greep. Het bedieningsbord heeft extra grote knoppen en een verlicht display. Bovendien bestaat de nieuwe mantel uit 3 delen, wat het demonteren vergemakkelijkt en waardoor de ketel in kleine niches of kasten kan worden ingebouwd. En dankzij de montageconsole kan de ketel na installatie nog 2 cm extra naar links of naar rechts worden geschoven.

Technologisch een stap vooruit
Warmwatercomfort staat voor onmiddellijk warm water van constant dezelfde temperatuur. Daarvoor werd de verfijnde aquasensor gecombineerd met de warmestartfunctie in het aqua-Komfortsysteem. Het geheel zorgt voor een constante temperatuur zonder temperatuurschommelingen, ook bij een variabel debiet.
Een nieuw type driewegkraan versnelt de omschakeling van CV- naar warmwaterregime.

De elektronische waterdruksensor meet voortdurend de waterdruk in de installatie. Zodra de druk daalt, wordt dit weergegeven op het display. Als de daling te sterk is, gaat de ketel in veiligheid om schade te voorkomen. Ook het energieverbruik is lager want de nieuwe automatische pomp heeft 2 snelheden.

De E-bus aansluiting zorgt voor een tweerichtingscommunicatie met de regelaar: de regelaars communiceren automatisch met de ketel en omgekeerd. Vaillant biedt ondertussen een uitgebreid gamma van e-bus kamerthermostaten en weersafhankelijke regelaars aan voor alle toepassingen.

Installatiegemak
Voor de atmoTEC plus en de turboTEC plus VU zijn de driewegkraan en de bypass standaard voorzien in de ketel. Daardoor wordt de aansluiting van een boiler op de ketel een stuk gemakkelijker. Voorts zijn bij de atmoTEC plus en turboTEC plus VUW alle hydraulische onderdelen in één module verenigd. Deze kunnen allemaal eenvoudig en snel, door middel van stekkerverbindingen of flensverbindingen, gemonteerd of gedemonteerd worden. Op de bovenzijde is de sanitaire warmtewisselaar verbonden, onderaan de druksensor, de driewegkraan met de instelbare bypass en de circulatiepomp.

Meer info: Vaillant.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in