Aanbevolen partners

Zelfbouwmarkt logo
Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
X²O logo
Logo DRU
Antargaz
bulex
Logo Bosch
Verwarming

Vaillant presenteert condensatieketel op stookolie

Vaillant heeft een condensatieketel op stookolie op de markt gebracht. Deze hoogrendementsketel met de naam icoVIT exclusiv is een milieuvriendelijke oplossing voor woningen waarbij een aansluiting op het gasnet niet mogelijk is.

 

Zuinig tot in het kleinste detail

Met zijn rendement van 105% en een rookgastemperatuur van 30°C maakt de icoVIT exclusiv optimaal gebruik van zijn energiebron, stookolie. De ketel bleek over het beste rendement te beschikken in een veldtest door de Duitse consumentenbond Stiftung Warentest. Uit de testresultaten bleek dat de ketel voornamelijk zeer goed scoorde op het gebied van energie-efficiëntie. Ook de milieuvriendelijkheid werd onder de loep genomen. Voor de emissie van schadelijke stoffen, de geruisloze werking en het jaarlijkse elektriciteitsverbruik behaalde deze ketel opnieuw zeer goede resultaten.

 

Ook voor nieuwbouw

De icoVIT exclusiv is dankzij de perfect op elkaar afgestemde accessoires en de volledig voorgemonteerde onderdelen zeer vlug geïnstalleerd, ook als het gaat om de vervanging van een oude ketel. Hij is ook erg compact en neemt slechts een halve m² in beslag, wat voor een aanzienlijke plaatsbesparing zorgt in de stookruimte. De waterinhoud van 85 liter vereenvoudigt de installatie op hydraulisch vlak aanzienlijk: er moeten geen minimumtemperatuur, geen minimumdebiet of evenwichtsfles voorzien worden. Dit is zeker een belangrijk voordeel bij de vervanging van een oude mazoutketel. De ketel werkt bovendien zowel met standaard EL stookolie als met zwavelarme stookolie.

 

Efficiënte verbranding

Het hart van de icoVIT exclusiv bestaat uit een blauwe vlam stookoliebrander en een roestvrijstalen warmtewisselaar die uit twee spiralen bestaat. De rookgassen stromen door die spiralen, eerst door het warme gedeelte van de ketel en daarna door het koudere gedeelte, waarbij de rookgassen bijna afgekoeld worden tot op de retourtemperatuur, wat de condensatiereactie opwekt. Samen met de rookgassen stroomt ook het condenswater naar beneden, wat de roestvrijstalen warmtewisselaar ook nog eens reinigt. De hoogkwalitatieve blauwe vlam brander garandeert daarbovenop een efficiënte verbranding.

 

Eenvoudig in bediening

De condensatiestookolieketel wordt geleverd als een volledig gemonteerde, compacte ketel met ingebouwde brander. Alle onderdelen zijn zeer eenvoudig toegankelijk.
De brander kan zowel bij het eerste gebruik als bij het onderhoud in een ‘onderhoudsstand’ worden gezet. Dit maakt deze ketel erg gebruiksvriendelijk. Het verlichte display op het bedieningsbord geeft duidelijke onderhoudsinformatie over de toestand van het toestel.

 

Milieuvriendelijk

“De consumenten zijn almaar meer geïnteresseerd in verwarmingstechnologieën die efficiënt gebruik maken van energie, een laag verbruik hebben en daarenboven milieuvriendelijk zijn”, constateerde Marc Tanghe, commercieel directeur bij Vaillant. “Met de icoVIT exclusiv komen wij tegemoet aan al deze verwachtingen. Voor mensen die hun oude stookolieketel willen vervangen is dit dan ook de ideale oplossing.”

 

Warmwaterboiler

De condensatieketel op stookolie is zeer interessant voor mensen die in gebieden wonen waar geen aansluiting op het gasnetwerk mogelijk is of die stookolie als energiebron verkiezen boven aardgas. Vaillant ontwikkelde ook verschillende speciaal aangepaste warmwaterboilers voor elke comfortbehoefte, die makkelijk met de icoVIT exclusiv kunnen worden gecombineerd voor de productie van sanitair warm water.
Voor de zuinigste en meest milieuvriendelijke oplossing kan deze ketel ook gecombineerd worden met de zonne-energiesystemen van Vaillant.

Info: Vaillant

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in