Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Vaillant pakt uit met de icoVIT exclusiv VKO/3-7

Vaillant stelt op Batibouw het volledig gamma condensatieketels op stookolie voor, en lanceert er de icoVIT exclusiv VKO/3-7. Deze ketel beschikt over tal van voordelen. Het is beschikbaar in 3 vermogens, en elk vermogen in 2 trappen. Dit laat toe om het energieverbruik te optimaliseren en dus te beperken, meer comfort te bieden en tijd te besparen.


Met een rendement van 105% is de icoVIT exclusiv VKO/3-7 bovendien de meest rendabele condensatie-stookolieketel die momenteel bestaat.

De icoVIT exclusiv VKO/3-7 vormt een nieuwe maatstaf op vlak van condensatietechnologie op stookolie. De ketel, die tevens een nieuwe design kreeg, biedt verschillende pluspunten. We zetten ze graag even op een rijtje.

Om te beginnen is de ketel verkrijgbaar in verschillende vermogens, en elk vermogen in 2 trappen:

  • icoVIT exclusiv VKO 156: in 10 en 15 kW
  • icoVIT exclusiv VKO 256: in 16 en 25 kW
  • icoVIT exclusiv VKO 356: in 20 en 35 kW

Het vermogen hoeft niet meer manueel aangepast te worden, dat gebeurt bij de icoVIT exclusiv automatisch in functie van de warmtebehoefte van de woning. Hierdoor verkrijgt men het hoogste rendement én vermindert men het verbruik van zowel elektriciteit als stookolie.


Milieuvriendelijk en zuinig

De icoVIT exclusiv-ketel heeft een waterinhoud van 85 liter. Daardoor is deze ketel perfect in vervanging van een oude stookolieketel, die eveneens een grote waterinhoud heeft. De grote watercapaciteit van de ketel geeft ook extra inertie aan de installatie. Dat de brander hierdoor langer in werking blijft, betekent tevens dat er minder brandcycli zijn. En ook dat heeft voordelen, zoals minder emissies - want die zijn het hoogst bij het opstarten van de brander - en dus ook minder roetvorming en CO, minder CO2-emissies en minder slijtage van de onderdelen.

Met de icoVIT exclusiv-systemen gebeurt het voorverwarmen van stookolie terwijl de brander werkt, enkel in de opstartfase en bij een te lage stookolietemperatuur. Een te lage stookolietemperatuur - ondanks een werkende brander - heeft veelal te maken met een buitenstaande stookolietank en/of met extreem lage buitentemperaturen. Daar deze situaties zich uitzonderlijk voordoen, betekent het beperken van de voorverwarming van stookolie ook meteen een lager energieverbruik. Bovendien beschikt de icoVIT exclusiv over de AquaKondenz-technologie. Die zorgt voor condensatie tijdens de warmwaterproductie, waardoor de ketel extra zuinig werkt.


En er is nog meer bij de icoVIT …

  • De ketel is compact en robuust.
  • De warmtewisselaar is een zelfreinigende, roestvrij stalen warmtewisselaar die werkt volgens het tegenstroomprincipe. De oppervlakte van de warmtewisselaar is overgedimensioneerd en ligt aan de basis van het hoge rendement (105%). De warmtewisselaar is ook 2 cm hoger dan voordien, waardoor de rookgasafvoer beter toegankelijk is.
  • De ventilator van de ketel is uitgerust met een geluidsdemper. De geluidsemissie bedraagt maximum 55db (A), een garantie voor een geruisarme werking.
  • De ketel is uiterst onderhoudsvriendelijk dankzij een afneembare zijmantel, een brander die zowel naar links als naar rechts kan geklapt worden, de mogelijkheid om een automatische olie-ontluchter en filter op de rugzijde te monteren…
  • Bij de icoVIT exclusiv VKO 356 met een vermogen van 35 kW staat de sifon apart en is deze van vooraan bedienbaar. Dat maakt het vullen of legen ervan zeer eenvoudig.
  • De ketel is geschikt om tot 20% biostookolie toe te voegen, waarmee ingespeeld wordt op eventuele toekomstige wettelijke verplichtingen op dat vlak.


Meer info:

Vaillant op Batibouw, paleis 12, stand 201

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in