Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Vaillant beloont grootste ‘ecoïsten’

Ecologie en economie zullen in de toekomst hand in hand moeten gaan. Om die levensstijl, ecoïsme genoemd, te promoten, lanceerde Vaillant de website ikbenecoist.be, boordevol tips voor een milieubewust en energiezuinig leven. Uit drieduizend deelnemers bekroonde Vaillant nu de twee grootste ecoïsten.


Ik ben ecoïst

Als geen ander heeft Vaillant begrepen dat de strijd tussen ecologie en economie niet meer van deze tijd is. Nu zijn de ecoïsten immers aan zet. Zij weten dat zuinig omgaan met energie niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de eigen portemonnee. Om ecoïsten nog beter te informeren, lanceerde Vaillant dit najaar de website www.ikbenecoist.be.

Via deze site krijg je inzicht, tips en expertadvies over energiezuinig leven. Je leert er alles over hoe energievriendelijke verwarmingssystemen zoals condensatieketels, zonne-energiesystemen en warmtepompen je winst kunnen leveren en tegelijkertijd het milieu sparen.

Bovendien kan je ook nagaan wat voor type ecoïst je bent. Want de ene ecoïst is de andere niet. Via een eenvoudige test krijg je meer duidelijkheid over je persoonlijke ecoïstenprofiel. Ga je zuinig om met energie omdat je geld wil besparen? Dan ben je een economische ecoïst. Doe je het toch vooral voor het milieu? Dan kan je jezelf een ecologische ecoïst noemen. Of ben je eerder een evenwichtige ecoïst en hou je beide kanten goed in balans?


Grootste ecoïst

Ecoïsme leeft duidelijk in België. De gloednieuwe website heeft al meer dan 100 000 bezoeken op de teller staan. Met de website wil Vaillant niet alleen de groeiende groep ecoïsten in België beter leren kennen, maar ook consumenten met een ecoïstische levensstijl belonen. Daarom ging de producent van energievriendelijke verwarmingssystemen op zoek naar de grootste ecoïst van Vlaanderen en Wallonië.

Bijna 3 000 ecoïsten waagden hun kans via de online wedstrijd. Via een gemotiveerde tekst moest je bezoekers van de site overtuigen waarom jij aanspraak kon maken op de titel. De andere bezoekers stemden en beslisten. Met bijna 1 000 stemmen achter hun naam, werden de ‘evenwichtige ecoïst’ Joris Lingier uit Veurne en de ‘economische ecoïst’ Thomas Godart uit Saint-Symphorien de grote winnaars van de ecoïstenwedstrijd. Beiden winnen een Vaillant zonne-energiesysteem ter waarde van 5 000 euro.

 

Info: Vaillant , Ik ben ecoïst

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in