Aanbevolen partners

Zelfbouwmarkt logo
Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Logo DRU
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo Bosch
Verwarming

uniSTOR: performante warmwaterboiler van Vaillant

Vaillant heeft zijn assortiment verbeterd en vernieuwd met zeven nieuwe warmwaterboilers. Het bestaat nu uit een wandboiler en zes staande boilers. Ze verschillen in hun capaciteit en type isolatie. Drie modellen zijn bovendien afgewerkt met een gepatenteerde hoogrendementsisolatie.
Het nieuwe assortiment warmwater-boilers uniSTOR VIH R HA is leverbaar in 120, 150 en 200 liter. Deze nieuwe boilers zijn voorzien van een nieuw type gepatenteerde hoogrendementsisolatie, een combinatie van polyurethaanschuim en een vacuümisolatiepaneel (VIP). Het warmteverlies van deze nieuwe boilers ligt daardoor tussen 0,70 en 0,77 kWh per 24 uur, afhankelijk van de inhoud. Bovendien is van warmtebruggen geen sprake meer, want de voetjes van de boiler staan niet rechtstreeks in verbinding met het stalen vat. Een elektrische anode, die bovendien zeer onderhoudsvriendelijk is aangezien hij nooit moet vervangen worden,  vermindert daarnaast het risico op corrosie en verlengt de levensduur van de boilers.

Net als de vervangers van de huidige boilers zijn ook deze hoogrendementsboilers nog op verschillende punten verbeterd, zoals de nieuwe afvoerbuis voor koud water met een straalbreker die zorgt voor een betere stratificatie van koud water op de bodem van het vat, wat dan weer een hoger warmwaterdebiet oplevert.
Uiteraard voldoen de materialen nog altijd aan onze hoge kwaliteitseisen: het vat is gemaakt van geëmailleerd staal, de mantel van metaal geschilderd in de kleur van de ketel. De Neopor-isolatie aan boven- en binnenkant vormt een stevig en sterk omhulsel voor het vat.

Wandboiler

De nieuwe wandboiler uniSTOR VIH Q 75 B vervangt de twee huidige wandboilers.
Voor mensen die ruimte willen besparen, pakt Vaillant uit met de uniSTOR VIH Q 75 B, een wandboiler met een inhoud van 75 liter. Ook hier werd een magnesiumanode voorzien om het risico op corrosie te verminderen en de levensduur van de boiler te verlengen.  Ook de isolatie van polyurethaanschuim werd verbeterd, met als resultaat een warmteverlies van 0,9 kWh per 24 uur.
 
Meer info: www.vaillant.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in