Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Steeds meer gezinnen doen beroep op stookoliefonds

Het aantal gezinnen dat een toelage krijgt van het stookoliefonds of Sociaal Verwarmingsfonds is gestegen van 120.000 in 2010 tot meer dan 150.000 in 2011. Dat komt neer op één op de tien stookolieverwarmers.


De stijging van het aantal aanvragen is enerzijds te wijten aan de crisis en de snel stijgende prijzen van stookolie (en propaan dat ook onder dit fonds valt), anderzijds aan een betere bekendheid van het Verwarmingsfonds.

Doorgaans krijgen de gezinnen 210 euro per jaar: 0,14 à 0,20 euro per liter stookolie, voor maximum 1.500 liter per jaar. Het maximum is 300 euro. Hun inkomen mag niet hoger liggen dan 16.300 euro per jaar (plus 3.000 euro per persoon ten laste), of ze moeten leven van een sociale uitkering (OCMW, RVA, ...), of zware schuldoverlast hebben.


Derdebetalersregeling

Uitkeringstrekkers krijgen de derdebetalersregeling: de toelage wordt rechtstreeks betaald aan de leverancier, zij betalen dan de verminderde prijs. De anderen moeten eerst de volle pot betalen, en trekken nadien een deel terug, schrijven de Coreliokranten.

Volgens Walter Kuylen, directeur van het fonds, is de gespreide betaling van de factuur een oplossing voor het grote aantal aanvragers.


Bron: Het Laatste Nieuws

Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.
Zehnder Timia Verticaal

Zehnder

Zehnder Timia Verticaal
Perfecte symbiose van woonruimte en radiator. De nieuwe Zehnder Timia maakt indruk met zijn puristisch en onopvallend design, dat zich perfect integreert in elke leefruimte en zo het concept van de kamer op elegante wijze ondersteunt.
Zehnder Ribbon

Zehnder

Zehnder Ribbon
Zoals een stalen lint die de badkamerradiator omhult: Zehnder Ribbon overtuigt door modern design met oog voor het praktische. Zijn verspringende balken zijn geïnspireerd op architecturale bouwwerken met verschillende lagen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in