Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Sneller warm dankzij de Daikin geothermische warmtepomp

Daikin breidt zijn Daikin Altherma-gamma uit met een geothermische warmtepomp. De geothermische Daikin Altherma warmtepomp onderscheidt zich van klassieke systemen door gebruik te maken van de invertertechnologie.

Een inverter stelt de verwarming voortdurend bij om de temperatuur in de kamer op peil te houden. Dit verhoogt het comfort. De inverter zorgt er ook voor dat het systeem vlotter opstart, zodat de gevraagde kamertemperatuur sneller wordt bereikt. Zodra de juiste temperatuur is bereikt, zorgt de inverter ervoor dat die constant blijft.

Winst

Het verschil in seizoensgebonden efficiëntie in vergelijking met traditionele aan/uit systemen kan oplopen tot 20%. Bovendien zijn er bij het geothermische systeem veel lagere operationele kosten en levert het een snellere ‘return on investment’ op.

Design

Tot slot heeft de geothermische Daikin Altherma een compacte binnenunit met een mooi design. Het toestel met geïntegreerde watertank bestaat geheel uit voorgemonteerde onderdelen en is handig te installeren, volgens het plug-and-play principe. De eenheid omvat zowel een watertank als hydrobox en is 180cm hoog, 72cm diep en 60cm breed. De warmwatertank heeft een inhoud van 180l.

Meer info: Daikin

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in