Sanitair
Verwarming

Nieuwe tests tonen aan dat Buderus warmtepompen tot de beste behoren op de Belgische markt.

Auteur: Buderus

 Buderus investeert in nieuwe technologieën. 

 Buderus is dé expert in verwarmingssystemen én koploper in België op gebied van warmtepompen. Dit tonen de resultaten aan van de nieuwe tests van enkele van haar nieuwste warmtepompen op de markt. 

Nieuwe tests van Buderus warmtepompen – sanitair warmwaterbereiding 

Buderus stelt het comfort van haar klanten steeds voorop. Om die reden voeren wij testen op warmtepompen uit in comfort modus. Op deze manier wordt er voldoende warm water bereid om een gans gezin voldoende comfort te bieden in haar dagelijks warmwaterverbruik. Tijdens het testen in comfort modus wordt er zoveel mogelijk vermogen opgewekt om zo snel mogelijk sanitair warm water te bereiden bij een zo hoog mogelijke temperatuur. 

Doordat concurrenten hun warmtepompen testen in eco modus, kon Buderus haar testresultaten hiermee niet op een correcte manier vergelijken. 

Buderus heeft daarom haar warmtepompen opnieuw getest en ditmaal ook in eco modus. Deze nieuwe tests vonden plaats in een onafhankelijk testlaboratorium in Milaan. De testresultaten tonen aan dat de Logatherm WPL AR T monobloc warmtepompen van 6 kW en 8 kW de beste zijn op de Belgische markt op gebied van sanitair warmwaterbereiding. Op het gebied van verwarming en geluid behoren deze warmtepompen tot de top 3. 

Efficiënt en ecologisch 

De Buderus warmtepompen worden al sinds 1968 in Zweden gebouwd en zijn ontworpen om zelfs in de meest extreme omstandigheden hun werk te blijven doen. Een Buderus warmtepomp onttrekt op de meest efficiënte en ecologische manier warmte uit de grond of uit de buitenlucht om woningen te verwarmen en sanitair warm water te bereiden. 

Energiezuinigheid / ErP-label 

Buderus legt bij de ontwikkeling van haar warmtepompen de nadruk op energiezuinigheid. Dit wordt beloond in de EPB-verslaggeving. De EPB-wetgeving in België maakt dat alle nieuwe verwarmingsinstallaties eco-energetisch moeten zijn. 

Nieuwbouwwoningen in België moeten in 2020 voldoen aan een bepaald energiepeil. Afhankelijk van de regio (Vlaanderen, Wallonië, Brussels hoofdstedelijk gewest) zijn de eisen streng tot zeer streng. Indien de woning niet voldoet aan de geldende energieeis worden er boetes opgelegd. Indien het gebouw beter doet dan de wettelijke norm kunnen er eventueel subsidies bekomen worden. 

Zo moeten nieuwbouwwoningen in Vlaanderen 2020 voldoen aan een E-peil van maximaal E35 en in 2021 aan een E-Peil van maximaal E30. Wanneer een installatie nóg beter doet en slechts een E-Peil heeft van maximaal E20 dan heeft een eigenaar recht op subsidies en wordt hij 5 jaar vrijgesteld van onroerende voorheffing. Deze doelstellingen kunnen nagenoeg enkel bekomen worden door middel van een warmtepomp. 

Brede waaier aan oplossingen 

Het gamma Logatherm WPL AR T monobloc warmtepompen biedt een oplossing aan in diverse situaties. De monovalente versies van dit gamma voorzien een woning van voldoende warmte en zijn ideaal voor nieuwbouwwoningen. 

Voor renovatiewoningen heeft Buderus een bivalent model ontwikkeld dat kan samenwerken met een andere warmtebron, zoals bv. een bestaande condensatieketel (hybride systeem). De intelligente regeling zal steeds voorrang geven aan de meest economische warmtebron. 

Eenvoudige installatie 

De Logatherm WPL AR T is een monobloc warmtepomp, hierdoor zitten alle hoofdcomponenten van de warmtepomp in één toestel. De installatie verloopt hierdoor eenvoudiger en de installateur heeft geen koeltechnisch certificaat nodig. 

Technologische shift – reductie CO2-uitstoot 

Buderus is zich bewust van de nood aan nieuwe technologieën en investeert volop in de ontwikkeling hiervan om zo de CO2-uitstoot te reduceren. Of men nu gaat bouwen, verbouwen of een verwarmingssysteem wil vervangen, Buderus heeft steeds een oplossing op maat voor elke klant. 

Meer over Buderus.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in